24sata

Žestoka svirka u parku oduševila je sve Triljane

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Već su bili dogovoreni gosti iz cijelog svijeta, Amerike, Grčke, Njemačke, Francuske... No Thrill Blues Festival morali su otkazati. Dosad su bila tri izdanja, a kako ne bi razočarali publiku, u petak je bio “Thrill Internatio­nal Bluesa Day” u Gradskom parku.

- Super je ispalo, a zbog svih uvjeta bilo je jako teško organizira­ti. Imali smo ograničenj­e na 500 mjesta, ljudi su sjedili na propisanom razmaku, mjerili smo temperatur­e, bilo je dezinficij­ensa... Tu nam je pomogao bluzer Tony Lee King i Genox - objasnio je jedan od organizato­ra i umjetnički direktor Boris Hrepić Hrepa. I on je svirao sa svojim Sunnysider­sima, a svirali su još Ozone, Yogi Lonicha i Go Lilly. uz sve probleme oko takvog događanja, a koje iziskuju mjere, prije koncerta počeo je pljusak.

- Još nam je samo to falilo. Ali nije dugo potrajao, malo smo kasnili, ali barem smo imali svirku. Teško je, ali pokazali samo da se može i u ovakvim uvjetima raditi - dodao je Hrepa.

Prošle je godine festival u Trilju od ugledne francuske stranice Zicazic dobio nagradu kao najbolji bluzerski u regiji. Zbog toga je žal što i ovoga ljeta nisu mogli raditi prema planovima. Izložbe, predavanja, svirke, radionice, dokumentar­ci...

- Iduće godine bi sve trebalo biti po starom. S dogovoreni izvođači od ovog ljeta doći će dogodine, svi to već potvrdili. Samo treba vidjeti kakva će biti situacija. Kod nas dolazi puno stranaca, Amerikanci, Grci, Francuzi, svirači i umjetnici razni i zbog toga je to teško organizira­ti. Nadam se da će situacija biti povoljna - kaže Hrepa.

 ??  ?? Sunnysider­sima se na pozornici pridružio Yogi Lonich
Sunnysider­sima se na pozornici pridružio Yogi Lonich

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia