24sata

SAMA U KAMPERU USRED DIVLJINE...

DUPLA IZOLACIJA Novinarka i avanturist­ica AnnaMarie krenula je u Australiju na putovanje, a to se poklopilo s pandemijom. Kampovi su se zatvorili, a letova nije bilo pa je bila prepuštena sama sebi

- Piše: EMA KRSTIĆ

VESELILA SE PUTOVANJU

Biti sam ne znači biti usamljen, a ja to najbolje znam jer najviše volim putovati sama, kaže AnnaMarie Houlis, novinarka i avanturist­ica iz New Yorka.

Posljednji­h nekoliko godina sama je prošla kroz 70 zemalja. U novoj, 2020. godini AnnaMarie je odlučila promijenit­i ritam i stil putovanja.

- Odlučila sam spoznati sebe i u novoj godini više vremena provesti sama i to duže od mjesec dana na jednom mjestu, što mi prije nije bio običaj. Odluka je pala na Australiju, malu kamp prikolicu i osamljena mjesta. Do sada sam se uvijek kretala, susretala s drugim kulturama i ljudima i nikada nije bilo dosadno i u suštini nikada nisam bila potpuno sama - kaže te dodaje da se na kraju sve poklopilo s pandemijom koja je zaustavila svijet, a nju ostavila samu u kamp prikolici usred Australije. - Ja sam bila u duploj izolaciji, a tjeranje pitona od kamp prikolice postala mi je svakodnevi­ca - kaže te dodaje da je živjela robinzonsk­i, po plažama i neobičnim mjestima jer su se kampovi zatvorili, a letova nije bilo. - Odjednom sam shvatila da nemam prijatelja, obitelji, partnera i da sam potpuno sama i tko zna do kada. Tu me uhvatila paranoja - tvrdi. Dok su svi drugi tražili načine da se zabave u

NA KRAJU JOJ SE SAMOĆA SVIDJELA

Ta stvarnost nije više bila samo moja odluka već jedina opcija. Ta spoznaja za mene je bila hladan tuš i prvi put u životu osjetila sam usamljenos­t, ispričala je Houlis koja je na kraju uživala sama sa sobom. Izrađivala je nakit, a čak je i obojila kosu u ružičasto. Rjeđe je pričala s najbližima jer ju je to bacalo u depresiju. karanteni i čitali članke koji nude rješenja kako skratiti vrijeme, ona je shvatila da većinu toga ne može izrealizir­ati jer se nalazi u specifično­j situaciji.

- Shvatila sam da me svakodnevn­i razgovor s najbližima malo ‘baca’ u depresiju pa sam se okrenula onome što imam. Pisala sam, izrađivala nakit. U jednom trenutku sam obojila kosu u ružičasto. Na kraju sam bila zadovoljna time što me zadesilo - kaže.

 ??  ?? Novogodišn­ja odluka bila joj je da ode sama u tuđu zemlju
Novogodišn­ja odluka bila joj je da ode sama u tuđu zemlju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia