24sata

Bio je to opet stari Rajko: Pripremao je novo klasično djelo i balet...

-

Smršavio sam jer mi se ne da kuhati samo za sebe. Tu i tamo naručim nešto iz restorana, ispričao je krajem ožujka ove godine za 24sata Rajko Dujmić. Bio je to njegov posljednji intervju za neki hrvatski medij. Tad, na početku korone, Rajko se pohvalio kako je skinuo kilažu s 91 na 70. Njegova supruga Snježana i sin Tin u tim su trenucima bili u njihovoj kući u Gorskom kotaru. Tamo, pričao je Rajko, kuhaju i fino papaju. Nadao se da će se vratiti kući za Uskrs. - Tamo na 1080 metara nadmorske visine nema ni virusa ni buba. Sve je čisto, zdravo - pričao je Dujmić tad.

U Zagrebu ga je dočekao potres. Danima nije počistio ni staklo koje mu je bilo posvuda po stanu. - Potres se u našem stanu dobro osjetio. Slupao je sva stakla, sve staklene police su popadale. Sva sreća da su prozori ostali cijeli - pričao je priznavši potom kako iz doma izlazi samo kad mora. Krajem prošle godine izašao je iz bolnice, kamo je samoinicij­ativno otišao na liječenje. Tad je rekao da je u kontrolira­nom okruženju u kojemu ne može doći u napast uzeti nešto. Dodao je da neće izaći dok ne bude siguran da ništa neće konzumirat­i. Prije toga, u srpnju prošle godine, u medije je dospio kao obiteljski zlostavlja­č jer je fizički napao suprugu Snježanu Šimek-Dujmić (56). To nije bilo prvi put, međutim, ona je tad reagirala. Rajko je proveo dva i pol mjeseca u istražnom zatvoru. Na kontrole na koje je morao ići u bolnicu išao je taksijem. Korona ga je u tom trenutku, rekao je, naučila strpljenju. - Stojim kao i svi, dva-tri metra razmaka od drugih, ali mršav sam, pa mi je zima - govorio je Rajko. U izolaciji mu nije bilo dosadno. Prijatelji su ga često nazivali i nudili pomoć. Iako su ga mnogi željeli posjetiti, Dujmić je izbjegavao kontakte. Držao se preporučen­ih uputa. Tad je počeo i skladati - ponovno. - Sam sam, ali nisam tužan. Imam mir. Predao sam se onom čemu pripadam, a to je glazba - rekao je Rajko i dodao kako je pun kreativnog elana. - Radim danju i noću. Već tjedan dana, bez stanke, skladam veliko klasično djelo i balet. Vjerujem da ću ga završiti u lipnju, najkasnije u srpnju - nadao se kantautor.

Dodao je da je u razgovorim­a o lokaciji na kojoj će njegovo djelo premijerno izvesti. Nije želio otkrivati detalje o djelu, ali čini se da je doista imao velike planove. Iza sebe je imao mjuzikl “Za dobra stara vremena”.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia