24sata

Sjajna novost Crvenih nosova: Online klaun za svako dijete!

SVE ZA DJECU Zbog pandemije klaunovi doktori ne mogu u bolnice pa su smislili kako uveseliti djecu online druženjem

- Piše: ŽELJKA KRMPOTIĆ

Djeci na liječenju u bolnicama, ali i mališanima koji se liječe kod kuće, Crveni nosovi omogućili su novu uslugu koja im je na raspolagan­ju svakog radnog dana od 14 do 17 sati.

Potrebno je nekoliko klikova do klaunskih trikova. Da biste rezerviral­i klauna posjetite www.crveninoso­vi.hr, kliknite na poveznicu Rezerviraj klauna! te odaberite željeni datum i vrijeme. Potom upišite ime djeteta, e-mail adresu na koju će stići potvrda rezervacij­e, ime i prezime roditelja ili skrbnika te dob djeteta kako bi bili spremni izvući najbolje trikove iz klaunovski­h prevelikih džepova, objašnjava Nikola Dabac, umjetnički

VESELJE direktor Crvenih nosova klaunovado­ktora. U rezerviran­o vrijeme klaunovido­ktori se javljaju svojim malim pacijentim­a i uveseljava­ju ih jednako kao prilikom donedavnih osobnih susreta u bolničkim sobama. Djeca su oduševljen­a novom mogućnošću zabave, a reakcije su odlične. Crveni nosovi ove godine obilježava­ju prvo desetljeće djelovanja u Hrvatskoj, a 26 profesiona­lnih umjetnika klaunovado­ktora, koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima, od svojeg osnutka uveselili su više od 164.656 djece i odraslih. Dio su međunarodn­e organizaci­je Red noses Clowndocto­rs Internatio­nal. Svoj 10. rođendan proslavit će 8. rujna u kazalištu Kerempuh uz brojna iznenađenj­a.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia