24sata

NA DRUGOM JE MJESTU ŠUTALO

-

Vlasnik Monze je bivši talijanski premijer i gazda Milana, Silvio Berlusconi (83). Bivši predsjedni­k Milana, Silvio Berlusconi, koji je na čelu “rossonera” proveo čak 31 godinu i osvojio 29 trofeja, kupio je tad talijansko­g trećeligaš­a Monzu za 3,5 milijuna eura u listopadu 2018.

- Monza će biti nešto sasvim novo u nogometu. Igrat će mi samo jako mladi Talijani - rekao je Berlusconi nakon što je preuzeo Monzu, a onda počeo nabrajati stroga pravila koja će nametnuti igračima njegova novoga kluba.

- Na terenu i izvan njega bit će primjer gospodskog ponašanja i fair playa. Protivnici­ma će se morati ispričavat­i nakon prekršaja, prema sucima će se morati ponašati džentlmens­ki. Svi će morati imati njegovanu kosu i pristojnu frizuru, dok je zabranjeno nošenje naušnica, kao i brade te tetovaže. Kad ih navijači traže autogram, svi će im ga morati dati, i to tako da čitko napišu ime i prezime. U javnosti će se morati odijevati lijepo i dostojanst­veno - dodao je Silvio. Marića će Berlusconi platiti više nego što je platio sami klub. Monzu je platio 3,5, a Marića će pet-šest milijuna eura. Monza je ušla u Serie B, ali u ovoj sezoni želi odmah izboriti Serie A. Najavljuju se još neka pojačanja. Vrijednost momčadi je, prema Transferma­rktu, 13,8 milijuna eura. Na klupi talijanske momčadi je Cristian Brocchi, nekad igrač Milana, Intera, Lazija i Fiorentine.

Za njega je Atalanta slavonskom klubu platila oko pet milijuna eura. Taj se transfer dogodio u siječnju, a pola godine kasnije Osijek je skinuo rekord kad je u pitanju prodaja.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia