24sata

Ode Mujo u cvjećare: Nabavljam i iz Ekvadora

OBITELJSKI BIZNIS Goran Mujanović igrao je za Varteks, Rijeku je uveo u Europsku ligu, a sad prodaje cvijeće

- Piše: IVAN TOMAŠKOVIĆ

EKVADORSKE RUŽE Ma brzo sam se ušaltao. Žena mi je godinama u tom poslu pa sam sa svime dobro upoznat. No danas se nije problem informirat­i i educirati.

I dok mnogi nogometaši nakon karijere ulože u ugostitelj­stvo, bivši igrač Varteksa, Rijeke, gdje je igrao najbolji nogomet karijere i golom u Stuttgartu uveo je prvi put u skupinu Europske lige, pa Liersea, Birkirkare i Al Nasra, Goran Mujanović (36) ušao je u obiteljski posao. Roditelji njegove supruge godinama imaju tvrtku za veleprodaj­u cvijeća pa se on prije tri godine aktivno uključio. Često putuje u Kinu, Hong Kong i Ekvador, gdje dogovara uvoz umjetnog ili prirodnog cvijeća.

- Iz Kine uglavnom naručujem umjetno cvijeće, a u Ekvadoru su najpoznati­je njihove ruže - priča nam Mujanović, kojega i danas nagovaraju da se vrati nogometu. - Ma još i danas mi govore da bih mogao igrati. Eto, da sam znao da će Varaždin tako brzo nakon ispadanja ući u 1. HNL, možda i ne bih odustao od nogometa smije se Mujanović, čiji vršnjak i prijatelj Benko još igra na visokoj razini. Mujanović je završio karijeru prije četiri sezone, kad su Varaždinci bili trećeligaš. Njegov otac Damir, koji je trener, a jedno vrijeme bio je predsjedni­k u Trnju iz Trnovca, registrira­o ga je za tog šestoligaš­a.

- Ma nisam ništa igrao. Samo haklam mali nogomet da se ne zapustim - dodao je Goran, čiji je 11-godišnji sin Tomo prošle sezone za Varaždin bio najbolji strijelac U-10 pionirske lige.

 ??  ?? Umjetno cvijeće naručujem iz Kine, a ruže iz Ekvadora
Umjetno cvijeće naručujem iz Kine, a ruže iz Ekvadora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia