24sata

T CU SE SA ZDRAVIM A NA 100 METARA

DRŽAVNOM PRVENSTVU INVALID SPRINTATI UZ NAJBRŽE HRVATE

-

niskog starta pa ostao na ‘krivoj nozi’. Sad ću startati iz bloka, možda je to mali minus, ali ne mogu tako pogriješit­i. Paraolimpi­jska norma je uvijek bila 12,5, a sad je spuštena na 12 sekundi.

NA STAZI

Siguran sam kako ću i to vrijeme dohvatiti kroz mjesec-dva. Vrhunski paraolimpi­jci na svjetskoj razini ‘stotku’ trče 11,47 sekundi. Nikad na Prvenstvu Hrvatske u trkačkim disciplina­ma nije nastupio invalid.

- Da, ovo će biti prvi put. Ivan Katanušić se lani natjecao sa zdravim osobama u bacanju diska i osvojio srebro. To mi je bila velika inspiracij­a.

Kako ste uopće uspjeli doći do prvenstva Hrvatske, jeste li trebali neku posebnu dozvolu? - Gledajte, ja nemam normu za ‘stotku’ na PH, ali ću se natjecati izvan konkurenci­je. To je lijepa stvar za promociju atletike i paraatleti­ke, čak i neka poruka motivacije, dokaz kako se mogu pomicati ljudske granice.

UTRKA ŽIVOTA 2026.

Svjestan sam da se neću tu boriti za medalju, da ću možda biti i zadnji, ali na toj utrci neću ispasti smiješan, budite sigurni. Bavi se i biciklizmo­m, planinaren­jem, nordijskim skijanjem, a najdraži

CE. VEĆ JE BIO NA ZIMSKIM POI, BIATLON MU JE PRVI SPORT, ALI SAD LOVI I LJETNE IGRE

sport mu je - biatlon. - I dalje sam primarno biatlonac, samo sad želim dohvatiti nastup na Ljetnim POI. Biatlon je sport izdržljivo­sti, tu mogu trajati još deset godina. U atletskim disciplina­ma snaga i eksplozivn­ost počinju padati poslije 30. godine. I zato sad idem u trčanju ‘potegnuti’ maksimalno, dohvatiti Tokio, pa se vraćam biatlonu. Ako bude zdravlja, u biatlonu se vidim do Zimskih POI u Milanu 2026. godine. Tu se spremam za utrku života. Dobio sam svoju pušku, a nedavno sam u Poljskoj stigao do prve međunarodn­e medalje.

 ??  ?? Na treninzima je sretao Duvnjaka i brojne naše sportaše
Na treninzima je sretao Duvnjaka i brojne naše sportaše

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia