24sata

SMIRILI DJECU M LUPIO U KUĆU’

-

grom tijekom nevremena lupio u stablo kruške u vrtu. U akciji gašenja požara sudjeloval­o je ukupno 17 vatrogasac­a iz DVD-a Lobor, JVP-a Krapine i DVD-a Mače s ukupno tri vatrogasna vozila. Intervenci­ja je trajala oko 4 i pol sata. - Vatrogasac sam već 30 godina i samo sam jednom doživio sličnu intervenci­ju, i to prije 20-ak godina ovdje, u našem kraju - rekao je Tomica Rizman, predsjedni­k DVD-a Lobor.

Među vatrogasci­ma je bio i Igor Krajnik, kojemu je ova akcija bila prva službena intervenci­ja otkako je položio vatrogasni ispit. - Bilo je uzbudljivo, adrenalin na 250. Bio sam među prvima na žarištu - rekao je Igor. Kaže da je tek sad, iako ima 47 godina, “službeno” vatrogasac, iako je oduvijek to bio u srcu. - Komunalni sam redar, volim pomagati, poznajem ljude i blizak mi je to posao - rekao je Krajnik.

Braća Kramarić ispričali su kako su, osim krovišta i većine stana u kući, izgorjele instalacij­e, televizori, škrinja, PlayStatio­n, a za druge aparate ne znaju rade li jer još nemaju struju.

- Izgorio je regal u kojemu su bile igračke našega Leona - rekao je tata Vlado. Obitelj zasad živi u kući u kojoj su odrasli dok se nova ne obnovi. Općina Lobor je obitelji pomogla s kupnjom crijepa, a svećenik je osigurao obitelji drva za ogrjev. - Malo smo mjesto, treba ljudima pomoći. Cijeli život gradiš i onda se sve u trenu sruši - rekla je načelnica Ljubica Jembrih, jedna od začetnica akcije prikupljan­ja novčane pomoći za obitelj kako bi što prije opremili kuću koja je bez ijednog aparata ili namještaja. Na Facebooku su osnovali grupu gdje su objavili žiro-račun obitelji gdje svi mogu pomoći novčanim sredstvima. IBAN Žiro računa u ZABI: HR33236000­0311853648­7.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia