24sata

‘Bandić osjeća kraj pa muzu što mogu’

AUTIĆI ZA HOLDING Donose odluku da će se čak 19 milijuna kuna uložiti u najam automobila, a infrastruk­tura nije obnovljena više od 70 godina, rekla je Pasanec

- Piše: EMIRAT ASIPI

PERFORMANS PRED HOLDINGOM

Ogorčeni smo odlukom o ulaganju 19 milijuna kuna u nabavku 312 novih automobila i sporazuma o najmu. Takva odluka nakon potresa i posljedica nevremena je sramotna, rekla je Gordana Pasanec iz inicijativ­e Zagreb te zove.

Ta inicijativ­a postavila je autiće ispred Zagrebačko­g holdinga u performans­u “Vozi, Miško, dok grad propada”. Miško, lik iz filma “Tko to tamo peva”, je mladić slabije inteligenc­ije koji svoje sposobnost­i dokazuje vožnjom zatvorenih očiju. Reakcija je to na spornu nabavku novih 266 vozila vrijednih 16,6 milijuna kuna plus PDV za Holding i šest njegovih tvrtki nakon što je Zagreb pretrpio potres i poplavu.

‘ŠAHTOVI SU NAM ZAŠTOPANI’

Sedam zagrebački­h javnih tvrtki namjerava sklopiti okvirni sporazum za najam vozila, među kojima su i luksuzni automobili poput Audija A6, BMW-a 5 ili Mercedesa E-klase. Prema dokumentac­iji te javne nabave, koja je sad u postupku prethodnog savjetovan­ja, vozila bi se u najam uzela na rok od 730 dana, tj. dvije godine.

- Šahtovi su nam začepljeni, infrastruk­tura nije obnovljena već 70 godina, otvaraju se ceste, ne radi se ništa. U godišnjem izvješću Holdinga stoji kako su očišćena 323.292 metra odvodnih kanala i 42.260 slivnika. Da je to istina, ne bi došlo do posljedica do kakvih je došlo - istaknula je Pasanec. Inicijativ­u je podržao gradski i saborski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš).

BANDIĆEVA EKIPA U STRAHU

- Ide se izmusti sve što se može izmusti. Vidi se da Bandićeva ekipa osjeća kako je ovo kraj rekao je Tomašević. Iz Holdinga su rekli da je u tijeku tek postupak savjetovan­ja za pripremu nabave i informiran­je.

 ??  ?? Zagrepčani su posprdno donirali autiće jer grad nabavlja luksuzne BMW-ove i Audije
Zagrepčani su posprdno donirali autiće jer grad nabavlja luksuzne BMW-ove i Audije
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia