24sata

Sudar za sudarom na cesti do mora. Nasreću, ovaj put bez ozlijeđeni­h

BILO JE ‘GUŽVOVITO’ Od 8.30 do 11.30 sati jučer je na autocesti A1 na širem karlovačko­m području bilo čak šest prometnih nesreća

-

U svim prometnim nesrećama nastala je samo materijaln­a šteta. Policija nije postupala nego su sudionici ispunjaval­i euroizvješ­ća, kazali su nam jučer u karlovačko­j policiji.

Prva prometna nesreća bila je između čvorova Jastrebars­ko i Karlovac, na 37. kilometru u smjeru mora. Nakon nje stvorila se kolona od četiri kilometra te se vozilo usporeno. Čitatelji su nam ujutro javili da se na autocesti Zagreb - Karlovac u smjeru mora stvorila ogromna gužva.

Vozili su u koloni pred naplatnom postajom Karlovac. Druga prometna nesreća bila je između čvorova Novigrad i Bosiljevo, na 61. kilometru, također u smjeru mora. I ovaj put nastala je kolona od oko četiri kilometra.

Osim ove dvije nesreće bile su još četiri manje na dionici od Jastrebars­kog prema Bosiljevu. Kako smo doznali od policije, i u njima je nastala samo materijaln­a šteta. Policija nije izlazila na mjesto sudara, a nasreću, posla nije bilo ni za Hitnu pomoć.

U Hrvatskom autoklubu upozoravaj­u kako je jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća umor te savjetuju da se putnici, pogotovo oni koji putuju više sati, češće odmaraju. Umorni vozači, naime, gube koncentrac­iju, pa to može dovesti do prometnih nesreća koje bi se mogle izbjeći.

Iako je jučer bio radni dan, promet je bio neuobičaje­no pojačan između čvorova Lučko i Bosiljevo II, i to u oba smjera, rekli su u HAK-u.

U sat vremena kroz tunel Mala Kapela prolazilo je više od 1730 automobila, dok se u suprotnom smjeru istodobno kretalo 1080 automobila. U najboljim turistički­m danima taj broj prelazi i 2500 automobila. (ath)

 ??  ?? Na naplatnim kućicama na ulazu u Karlovac čekalo se u koloni
Na naplatnim kućicama na ulazu u Karlovac čekalo se u koloni

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia