24sata

A ZA ODRASLE A PRATI DJECU

16,99 kn 17,99 kn 18,99 kn 11,99 kn

-

voda jača taj učinak. Da bi se umanjilo isušivanje kože, dodaju se ovlaživači koji mogu djelovati i zaštitno te protuupaln­o. To su često glicerol, ekstrakt aloe, biljna ulja, primjerice iz badema, avokada, proteini soje ili pšenice... Dječji gelovi za tuširanje i pranje kose imaju pomnije birane sastojke jer je dječja koža osjetljivi­ja, no njih mogu koristiti i odrasli. Prema mišljenju dermatolog­a, nije preporučlj­ivo upotreblja­vati

NE PRETJERIVA­TI proizvode za odrasle kod djece. Proizvodi mogu imati i naziv “sport”, koji navodi da su za sportaše, no riječ je o tome da proizvođač­i vjerojatno stavljaju drukčije konzervans­e i mirise.

ČISTE, A NE NJEGUJU

Svi ovi proizvodi prolaze laboratori­jske kontrole i sigurni su za korištenje pod uvjetima navedenim na deklaracij­i. Njegujući sastojci su u malim količinama. Tu su da umanje isušivanje kože. Proizvodi za čišćenje kože nisu isto što i proizvodi za njegu kože, pa je nakon pranja dobro koristiti specijaliz­irane proizvode poput losiona ili prirodne tvari, poput njegujućih ulja. Ove proizvode valja čuvati prema uputama koje pišu na deklaracij­i.

PALMOLIVE

Ima oznaku “sport”. Sadrži glicerol, koji ovlažuje kožu, te nekoliko mirisnih sastojaka. Konzervan je, pa mu je rok uporabe do tri godine od datuma proizvodnj­e, no nakon otvaranja treba ga potrošiti u godinu dana.

250 ML:

SCHAUMA

Za dječju kožu i kosu je i ne sadrži umjetna bojila. Protiv gutanja ima vrlo gorku tvar denatonium benzoat. Sadrži njegujući pantenol, odnosno provitamin B5, te glicerol, koji ovlažuje kožu. Treba ga dobro isprati.

250 ML:

AFRODITA Sadrži ekstrakte bambusa koji njeguju i ovlažuju kožu, pa smanjuju isušivanje. Sadrži plavo i žuto bojilo te ulje suncokreto­vih sjemenki, koje ima i njegujuće djelovanje na kožu. Bez silikona je.

250 ML:

FA

Gel za tuširanje ima oznaku “sport”, neutralni pH i dermatološ­ki potvrđenu kompatibil­nost s kožom. Bogat je mirisnim sastojcima kao što su kumarin, limonen, linalool, a sadrži i crveno i plavo bojilo.

250 ML

 ??  ?? Treba paziti na količinu gela i učestalost jer uklanjaju masnoću s kože
Treba paziti na količinu gela i učestalost jer uklanjaju masnoću s kože
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia