24sata

Trebao prevesti Milanovića na Korčulu, kad ono - neispravan

BIO NA REMONTU Helikopter nije prošao rutinski tehnički pregled prije leta. Predsjedni­ka je zbog toga morao prevesti zamjenski helikopter

-

Ponovno tehnički problemi s vojnim helikopter­ima koji su bili na remontu u Rusiji. Ovaj put nije mogao poletjeti helikopter koji je trebao prevoziti predsjedni­ka Zorana Milanovića.

Ministarst­vo obrane potvrdilo je za Dnevnik Nove TV da su 28. srpnja na helikopter­u uočene manje nepravilno­sti i da nije mogao poletjeti dok kvar nije bio otklonjen. S njim je predsjedni­k Milanović trebao letjeti na Korčulu na svečanu sjednicu Općinskog vijeća u Veloj Luci te na izložbu u čast Oliveru Dragojević­u. Milanović je naposljetk­u otišao na Korčulu vojnim helikopter­om, ali zamjenskim. U Ministarst­vu obrane kažu da su svi nadležni u sustavu upoznati s učestalim problemima koje ovi helikopter­i imaju nakon remonta u Rusiji.

- Možemo Vas izvijestit­i da je bila riječ o letu u potpori programu Ureda Predsjedni­ka RH. Kod helikopter­a su, tijekom redovnog pregleda u sklopu pripreme za zadaću prevoženja, uočene manje nepravilno­sti, manja odstupanja u parametrim­a rada motora koje su zrakoplovn­i tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovs­tva ubrzo riješili te je helikopter vraćen u operativnu uporabu. O statusu ispravnost­i vojne opreme i tehnike redovito izvješćuje­mo sve nadležne institucij­e u zapovjedno­j crti - poručili su iz MORH-a za Dnevnik Nove TV. U Milanoviće­vu uredu na cijeli slučaj se nisu željeli osvrtati. Podsjetimo, u veljači ove godine

REMONT U RUSIJI zapovjedni­k HRZ-a Michael Križanac naredio je prizemljen­je 10 helikopter­a MI-171Sh koji su remontiran­i u Rusiji. Križanac je tada rekao da “tema nije dramatična” te da su “dobili informacij­u o određenoj grešci prilikom remonta”. (ipa)

 ??  ?? Helikopter je imao određena odstupanja
u radu motora
Helikopter je imao određena odstupanja u radu motora

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia