24sata

PRITVORILI SU MLADIĆA (21) KOJI JE U SLATINI ZAPALIO TRI AUTA

-

Mladić kojeg sumnjiče za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, prijetnje i napad na službenu osobu završio je u istražnom zatvoru.

Iza rešetaka ga je na mjesec dana poslao sudac istrage bjelovarsk­og Županijsko­g suda, najvjeroja­tnije kako ne bi mogao ponoviti nedjela i utjecati na svjedoke.

Prije toga ispitali su ga u Općinskom državnom odvjetništ­vu. Provedenim kriminalis­tičkim istraživan­jem u nazočnosti inspektora zaštite od požara policajci su utvrdili osnovu sumnje kako je upravo on u subotu u Slatini zapalio tri osobna automobila.

Prvo je došao do prebivališ­ta muškarca (55) godina, gdje je zapaljivom tekućinom polio a potom i zapalio VW Polo, koji je u potpunosti izgorio, te Fiat

Punto, kojemu je nagorio stražnji dio. Nakon toga otišao je do prebivališ­ta muškarca (49), gdje je na isti način zapalio osobni automobil Opel Corsa. No vlasnik je primijetio požar i ubrzo ga je uspio ugasiti protupožar­nim aparatom. Požare na prva dva automobila ugasili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slatine. Ukupna šteta je oko 15.000 kuna.

Ubrzo nakon podmetanja požara policija je uhitila mladića i privela ga u Policijsku postaju u Slatini, gdje je prijetio i napao službenu osobu. Nakon što su nad njim proveli kriminalis­tičku obradu, predali su ga pritvorsko­m nadzorniku, a u nedjelju su ga ispitali i u prostorija­ma Općinskog državnog odvjetništ­va.

Zašto je mladić krenuo u piromanski pohod, za sada nije poznato. (žr)

 ??  ?? Požar na dva automobila ugasili su vatrogasci iz Slatine
Požar na dva automobila ugasili su vatrogasci iz Slatine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia