24sata

ČUJ SAD TAJ CLUJ

Dinamo u Rumunjsku, Lokomotiva s Rapidom

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dinamo i Lokomotiva saznali su svoje suparnike u 2. pretkolu Lige prvaka, ‘modri’ će zaigrati protiv boljeg iz dvoboja Floriane i Cluja, dok će ‘lokosi’ dočekati bečki Rapid.

Dinamo ovog puta nije imao sreće, hrvatski prvak bi prema svemu sudeći na otvaranju europske sezone trebao gostovati u Rumunjskoj. Naravno, Cluj prvo proći malteškog predstavni­ka, a podsjetimo i kako će se tu igrati samo jedna utakmica. Lokomotiva je izbjegla PAOK i Viktoriju Plzen, pa im u Kranjčević­evu stiže ‘suparnik po mjeri’ - bečki Rapid.

NE ZNAM ŠTO NAS ČEKA

- Gostujuća utakmica, s obzirom na to da se igra na jednu utakmicu, ne znam što nas čeka. Vidjet ćemo, pratit ćemo. Više poznam Cluj nego Maltežane, iako ne treba ni njih otpisati - kaže Zoran Mamić pa dodaje:

CLUJ ISPAO OD SEVILLE

- Igraju kod kuće, vjerojatno će tamo na Malti uvjeti drugačiji. Trebamo se pripremiti i analizirat­i ih u kratkom periodu što je više moguće, ali naš cilj se zna. Mi želimo proći to 2. pretkolo, mi želimo u treće, nema kalkuliran­ja, želimo pobijediti, vjerujem u momčad - završio je Mamić. Cluj je prilično ozbiljna momčad, Rumunji su prošle godine imali sjajnu europsku sezonu. Iz kvalifikac­ija za Ligu prvaka izbacili su Astanu, Maccabi Tel Aviv i Celtic, pa u playoffu Lige prvaka ispali od Sparte Prag. No, u grupnoj fazi Europske lige skupili su 12 bodova, bili drugi u skupini sa Celticom, Lazijom i Rennesom. A onda u 1/16 finala Europske lige zbog ‘gola u gostima’ (1-1, 0-0) ispali od Seville. Rezultati vrijedni svakog respekta.

Cluj u svojoj momčadi ima nekoliko poznatih imena, prije svih tu je nekadašnji vratar Dinama Grzegorz Sandomiers­ki (30). Poljski čuvar mreže nije oduševio u Maksimiru, a i u Rumunjskoj je uglavnom pričuva.

LOKOSI IMALI SREĆE

Lokomotiva je pak dobro prošla, ispunile su se sve želje Gorana Tomića, pa na Kranjčević­evu stiže Rapid Beč. Istina, austrijski viceprvak vrijedi čak 31,7 milijuna eura, ali ‘lokosi’ se s njima mogu nositi. Pa ih na domaćem travnjaku i iznenaditi. - Dobili smo suparnika velike tradicije i s puno europskog iskustva, ali vjerujem da u jednoj utakmici na Kranjčević­evoj možemo napraviti pozitivan rezultat i stići do pobjede - kaže trener lokosa Goran Tomić.

 ??  ?? NITKO KAO BRAZILAC
Sammir je rekorder po broju nastupa u Europi, s Dinamom ih je sakupio 76
NITKO KAO BRAZILAC Sammir je rekorder po broju nastupa u Europi, s Dinamom ih je sakupio 76
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia