24sata

Kvesić: Izborio sam OI, a sad odlazak u Tokio više ne ovisi o meni...

SANJA OLIMPIJSKO ZLATO Hrvatska je 10 godina čekala na svjetsko muško zlato u karateu. Donio joj ga je Ivan Kvesić

-

IVAN KVESIĆ Hrvatski karatist Ivan Kvesić (23) u ožujku je osigurao olimpijsku normu, a u svibnju od Svjetske karate federacije dobio obavijest kako sljedeće godine mora ponovno proći kvalifikac­ije za Olimpijske igre.

Za sve je kriva korona, odnosno odgoda Olimpijski­h igara za godinu dana. Deset godina Hrvatska je čekala na svjetsko muško zlato u karateu. Kad je karate napokon postao olimpijski sport, Kvesić je “pokorio” Madrid, uzeo je svjetsko zlato 2018. godine.

Ivan Kvesić ima europsko srebro i broncu, a brat Anđelo broncu. Te su medalje lani osvojili na Europskom prvenstvu.

- Do kraja 2020. godine neće biti natjecanja. Tako da radimo na snazi, a u listopadu se vraćamo u dvoranu. Na Olimpijske igre u Ivanovoj kategoriji +75 kilograma ide deset karatista.

- Bit će jedan Japanac, a jedan će karatist dobiti pozivnicu, on će doći iz države koja nije dobra u karateu. Osam nas mora osigurati plasman. Ja više ne ovisim sam o sebi rekao je Kvesić i pojasnio: - Dva su natjecanja koja će odlučivati o tome tko će na Olimpijske igre. Europsko prvenstvo i turnir Svjetske lige u Maroku 2021. godine. A ne ovisim sam o sebi, bitno mi je da Iranac Ganjzadeh, bude ispred sunarodnja­ka Poursheiba. To nije pravedno, pa već sam osigurao nastup na Igrama. Ključan će biti turnir u Maroku, tek nakon njega ću moći biti miran i znati da idem u Tokio - kaže Ivan Kvesić. (ab)

 ??  ?? Hvata jedno od samo osam mjesta na Olimpijski­m igrama
Hvata jedno od samo osam mjesta na Olimpijski­m igrama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia