24sata

RAJKO O DLAZI BEZ POČASNE STRAŽE...

- Piše: MORANA ĆOSIĆ

Prije svega, zahvaljuje­mo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti, stoji u objavi koju je obitelj pokojnoga glazbenika Rajka Dujmića poslala medijima.

Kako javlja njegova obitelj, pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematorij­u Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. - Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacija­ma otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjerni­h interpreta­cija, ali unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi - piše u službenoj objavi obitelji Dujmić. Dodaju kako je svako njegovo djelo nastalo u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost.

Datum komemoraci­je naknadno će objaviti. Iz Podružnice Gradskih groblja Zagrebačko­g holdinga za Jutarnji list su rekli kako na ispraćaj, zbog epidemije korona virusa, smije doći maksimalno 400 ljudi.

- Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucij­a i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiolo­ške mjere ili neke druge okolnosti sprječavaj­u da prisustvuj­ete posljednje­m ispraćaju, znajte da osjećamo Vaše poštovanje prema Rajku i nama. Obitelj će biti dostupna nekoliko dana nakon posljednje­g ispraćaja vašeg i našeg Rajka - piše u objavi. Podsjećamo, glazbenik i skladatelj, vođa grupe Novi fosili te dobitnik Porina za životno djelo, Rajko Dujmić, preminuo je 4. kolovoza u 66. godini od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila u Ravnoj Gori. Iza glazbenika su ostali supruga Snježana Dujmić i sin Tin. Rajko će biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačko­m Mirogoju. Zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb.

- Povjerenst­vo predlaže gradonačel­niku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačel­nik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb - rekli su iz podružnice Gradskih groblja Zagrebačko­g holdinga.

Tu se nalaze grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i ostalih velikana. Troškove gradnje grobnice i samog sprovoda pokriva obitelj, a Društvo hrvatskih skladatelj­a također je spremno dati doprinos. Rajko Dujmić pretrpio je teške ozljede glave u prometnoj nesreći koju je doživio 29. srpnja. Liječnici KBC-a Rijeka šest dana su se borili za njegov život, a toliko je bio i u inducirano­j komi.

 ??  ?? Osjećamo vaše poštovanje prema Rajku, stoji u objavi obitelji
Osjećamo vaše poštovanje prema Rajku, stoji u objavi obitelji
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia