24sata

Vratio je snahu pa se umalo i pobili...

PUCNJAVA U ZAGREBU Dosad nije bilo pucnjava, ali je svađa bilo. Iskreno, sad nas je malo i strah. Zamislite samo da je bilo više metaka, ispričao nam je čitatelj

- Pišu: E. ASIPI, K. BITIĆI

Čuo se pucanj i onda sam vidio da je jedan muškarac ozlijeđen. Policija je došla brzo. Policajci su navukli pancirke i tražili počinitelj­a. Tražili su i pištolj, ispričao nam je čitatelj.

U Dugavama blizu Oktogona u Zagrebu na adresi Vajdin Vijenac bb čula se pucnjava u 22.39 sati u utorak, potvrdili su nam iz zagrebačke policije. Na teren su stigli policijski službenici i Hitna pomoć. Policija je potvrdila da je čovjek lakše ozlijeđen.

- U Novom Zagrebu je 31-godišnjak došao pred zgradu i bacio kamen u prozor jednog stana. Potom je iz zgrade za sada nepoznati počinitelj u njegovom smjeru ispalio hitac iz vatrenog oružja, pri čemu je 31-godišnjak lakše ozlijeđen. Liječnička mu je pomoć pružena u KB-u Dubrava. Kriminalis­tičko istraživan­je je u tijeku - priopćili su iz policije. Kako neslužbeno saznajemo, radi se o obiteljsko­j svađi. Naime, obitelj je došla sa snahom njezinu ocu, valjda su odlučili raskinuti brak, na što je mladenkina obitelj burno reagirala jer očito misle da im je tako u njihovoj zajednici ukaljana čast. Kako su nam rekli sugovornic­i iz kvarta, s tom obitelji je znalo i prije biti problema, a i galame su bile česte, a nerijetko je bilo i tučnjava.

- Ovdje živim od rođenja, u tom stanu živi velika obitelj, ali tko točno to ne znamo jer često se izmjenjuju i dolaze novi ljudi na nekoliko dana ili tjedana. Do sad nije bilo pucnjava, ali je svađa bilo. Iskreno, sad nas je malo i strah. Zamislite da je bilo više metaka! Pa to je zgrada, moglo je pogoditi nekog drugog. Strašno nešto! - ispričao nam je vidno uznemireni stanovnik Dugava. Drugi nam je čitatelj detaljno opisao kako se odvijala cijela sinoćnja akcija. - Nismo odmah shvatili sve što zbiva. Počelo je glasnom svađom. Policija je na mjesto događaja došla dva puta jer je prvi put ozlijeđeni došao oko 19 sati i počeo gađati prozor kamenjem. Policijski službenici su ubrzo stigli, ali je on pobjegao. Kad je policija otišla, on se vratio i nastavio gađati pa ga je drugi muškarac s prozora upucao u nogu. Zatim je policija došla drugi put i nisu išli razgovarat­i s ozlijeđeni­m nego su otišli u stan, ali je taj drugi muškarac do tada već bio pobjegao. Ubrzo je stigla i Hitna - ispričao nam je čitatelj.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia