24sata

Jedna dojka joj je A, druga D košarica

NE ŽELI SE OPERIRATI Britanki Rebecci Butcher dojke su drastično različite po veličini, no ona je naučila prihvatiti svoj izgled...

- Piše: MARTINA JAPEC MARTINKO

Rebecca Butcher radi na recepciji u agenciji za nekretnine te se bavi marketingo­m na društvenim mrežama, a njen put do prihvaćanj­a vlastitog izgleda i pronalaska samopouzda­nja nije bio lagan.

Ta 23-godišnja Britanka pati od tzv. poljskog sindroma, rijetkog poremećaja rasta zbog kojeg su joj grudi nejednake veličine. Tako joj jedna dojka odgovara A košarici (jedinica), a druga D košarici (četvorka). Razlika je doista očigledna i teško ju je ne primijetit­i, čak i u široj odjeći. No Rebecca je prihvatila svoje nesavršeno­sti te je i odbila besplatnu operaciju kojom bi se njena manja dojka “popunila” da odgovara većoj, zbog čega je mnogi smatraju “ludom”. U svemu tome ima potporu svog 22-godišnjeg dečka Kylea Officera.

“Poljski sindrom” zapravo je stanje koje uzrokuje nedostatak razvoja mišića na jednoj strani tijela, prvenstven­o mišića prsnog koša. Prema statistici, ima ga tek 1 na 100.000 ljudi.

- Kad sam napunila 13 godina i ušla u pubertet, nisam mogla dočekati da mi narastu grudi. No, to je kod mene išlo sporije i sjećam se da mi je prijatelji­ca

NE ŽELI NI ČUTI prva rekla kako su mi grudi nejednake veličine. S 15 godina gledala sam se u ogledalo i tek sam tada shvatila da je razlika ogromna. Posjetila sam liječnika, koji mi je rekao da se ne brinem jer mi se grudi još razvijaju - ispričala je. Jedna strana bila je poput planine, druga poput brdašca, a u tinejdžers­koj dobi to ju je izuzetno frustriral­o. Nije mogla pronaći ni grudnjak koji joj odgovara, vršnjaci su je zadirkival­i, a presvlačen­je za tjelesni bilo je noćna mora. Liječnici su joj dali protetski umetak kako bi ga stavila u grudnjak za svoju manju dojku te su joj svakih šest mjeseci izrađivali novi.

 ??  ?? Estetski zahvat izjednačav­anja
bio bi čin licemjerja, kaže
Estetski zahvat izjednačav­anja bio bi čin licemjerja, kaže

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia