24sata

Za kraj ove lude godine stiže nam film od 720 sati

- Piše: RENATO JUKIĆ

Njegovo ime je Anders Weberg. On je čovjek s vizijom. Vrlo dugačkom vizijom. S ciljem da upozori na sve loše što postoji u današnjem svijetu filma, kad njime dominiraju blockbuste­ri o superjunac­ima i remakeovi klasika.

Pa je prije šest godina počeo rad na svojem zadnjem filmu, imena “Ambiance”. Filmu čije je trajanje 720 sati, odnosno punih mjesec dana. Premijere su zakazane širom svijeta za 31. prosinca 2020. godine u 23:59 minuta. Nakon toga autor će uništiti sve kopije koje postoje.

- Najdulje što je netko gledao filmove u povijesti je 120 sati. To znači da je moj film fizički nemoguće pogledati. Nitko na svijetu to neće moći. Ja ću biti jedini koji je pogledao svaki kadar - objašnjava razloge iza stvaranja ovog rada na svojoj web stranici švedski filmaš.

- Svaki, baš svaki, pa i najmanji dio mene, je u ovom filmu. To je moje zadnje djelo u životu. Nakon 20 godina u svijetu filma više neću snimati - poručuje ovaj kontroverz­ni autor, koji je 2018. godine uzeo pauzu od stvaranja ovog čudnog projekta. No u međuvremen­u je, čini se, opet našao inspiracij­u te je objavio nekoliko novih informacij­a. Na filmu je radilo više od 100 različitih glumaca, koji uopće ne razgovaraj­u. Autor je osjetio da bi to bilo previše...

Ako vas zanima nešto više o filmu “Ambiance”, imate sreće jer postoje dva trailera na YouTubeu. Prvi traje 72 minute, drugi čak sedam sati i 20 minuta. Ako imate viška vremena...

 ??  ??
 ??  ?? Da pogledate trailer, treba vam više od sedam sati
Da pogledate trailer, treba vam više od sedam sati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia