24sata

60 dana spavao s mrtvom sestrom

U obiteljsko­j kući u Baranji muškarac je držao raspadnuto truplo

- Piše: DANIJELA MIKOLA

Poznajem tu obitelj. Socijalni su slučaj. Vesna se brinula za svog brata. Kako sam u selu predsjedni­k DVD-a, njihovi susjedi su me zvali i rekli da se u toj kući nešto čudno događa te da Vesne nema već mjesecima, kaže nam Đuro Molnar iz Batine.

Vesna Rajić (62) bila je društvena i često je išla kod susjeda na kavu i cigaretu. Nakon što dva mjeseca nije izašla iz kuće niti se ikome javljala, susjedima u Nazorovoj to je bilo sumnjivo. S njom je u istoj kući živio brat S. (55), no kad god bi ga priupitali gdje je Vesna i mogu li je vidjeti, odgovorio bi da je bolesna i leži. Kako je bilo sumnjivo i to da, iako bolesna, već dugo nije otišla kod liječnika po lijekove, susjedi su alarmirali nadležne. Molnar je u petak s kolegom vatrogasce­m došao do njihove kuće.

- Lupao sam i vikao, ali Vesna nije odgovarala. Prozori i vrata bili su zatvoreni. Provalili smo i došli do njene sobe. Bila je zaključana. Razvalili smo i kvaku, ali smo shvatili da su vrata zavezana i iznutra za nešto, da se ne može ući, pa smo i to pokidali. Kad smo ušli u njenu sobu, vidjeli smo užas. Ležala je pokrivena na krevetu, već u poluraspad­nutom stanju. Smrad je bio neizdrživ. Soba je bila sva u neredu, smeću i prljavštin­i. Pozvali smo policiju - kaže još potreseni Molnar, koji je potom otišao potražiti Vesnina brata. Znao je da će ga naći na nogometnom igralištu, gdje je radio, više volontirao, kao domar. - Pitao sam ga gdje je Vesna, a on je rekao da doma spava. Rekao

sam mu da prestane lagati jer smo provalili u kuću i našli je mrtvu. Pitao sam ga što joj je napravio, a on je počeo jako plakati i rekao je da je umrla prirodnom smrću još u srpnju. Bio je u šoku i jako se uplašio kad ju je vidio, nije znao što da radi i samo ju je pokrio i zatvorio vrata. Potom je počeo vikati i govoriti ‘Hoću ja sad morati u zatvor? Ne želim u zatvor’ i krenuo bježati. Kolega i ja smo ga uhvatili i zadržali do dolaska policije - priča Molnar dodajući kako ne vjeruje da je brat naudio sestri, ali je svima u selu čudno što njenu smrt nije nikome prijavio. U osječkoj policiji kažu kako je tijelo mrtve žene prevezeno na patologiju da bi se utvrdio točan uzrok smrti. Za sada, ističu, nema uhićenih počinitelj­a u ovom slučaju ni po kojem kaznenom djelu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia