24sata

GASILI SU POŽAR U KUĆI, A NAŠLI BOMBU

ŠOK I NEVJERICA Vatrogasci iz JVP Novska sa zgarišta u Borovcu iznosili su stvari kako požar ne bi opet buknuo. Pod nogama im se stvorila bomba

- Piše: FRANJO LEPAN

IZ ARSENALA JNA

Nakon što smo ugasili vatru, tri ili četiri vatrogasca krenula su iz kuće izbacivati nagorene stvari i tako spriječiti mogući novi požar. Ono što su vidjeli među stvarima nije im bilo nimalo ugodno. Na podu je ležala bomba, koja na sreću nije eksplodira­la. Jer da jest, strah me i pomisliti što bi bilo.

Navikli smo na razne situacije, ali baš da vidimo bombu ispred nogu, nije uobičajeno. I ovo je možda još jedan poziv svima da se riješe oružja, jer danas su mogli nastradati vatrogasci, a sutra bi to mogao biti netko od članova obitelji - rekao je Zlatko Pješ, zapovjedni­k JVP Novska nakon intervenci­je u mjestu Borovac kraj Novske. Požar u obiteljsko­j kući izbio je jučer nešto iza 12 sati u jednoj od prostorija. Ugasili su ga vatrogasci, pripadnici JVP Novska. Nakon njih, na požarište su stigli pripadnici krim policije, koji su s vlasnikom kuće pretražili sve prostorije, ne bi li našli eventualno još neko eksplozivn­o sredstvo koje bi moglo ugroziti nekoga za vrijeme čišćenja kuće. Bombu su uklonili i ona će biti uništena na adekvatan način. Vlasnik (47) nije bio u kući dok je izbio požar, ali je bio u mjestu, svega nekoliko kuća dalje. - Otišao sam ujutro prije osam raditi kod susjeda. U kući je bio uključen samo hladnjak i bojler. Susjedi su me pozvali i rekli da mi gori kuća, što me šokirao. Za bombu nisam znao, jer sam kuću naslijedio od pokojnog oca. Ostao sam bez jedinog doma i ne znam gdje ću večeras prespavati - rekao je vlasnik kuće.

 ??  ?? Radi se o ručnoj bombi kakvu je
koristila jugovojska
Radi se o ručnoj bombi kakvu je koristila jugovojska
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia