24sata

NITKO NE MIJENJA KAO PPD ZAGREB

Francuski Montpellie­r ima istog trenera od 1994., a Zagreb je u zadnje četiri promijenio njih deset! Koliko će trajati Šola?

-

Ne želimo biti kanta za napucavanj­e, ali naš se proračun ne može mjeriti s drugima u Ligi prvaka. Želimo ostvariti i zapaženi rezultat, a moramo misliti i na afirmaciju mladihigra­ča. Želimo, kažu i to u PPD Zagrebu, privući i zadržati svakog sponzora, no trebamo im zauzvrat nešto ponuditi. Pa su u Zagrebu ponudili desetog trenera (!) u zadnje četiri godine. U lutanju koje traje nekoliko godina Zagreb se još jednom našao u labirintu iz kojeg izlaz vidi u Vladi Šoli. Takva statistika ne može biti na ponos nijednom klubu, a kamoli klubu poput Zagreba. Vorija, u kojeg su se kleli prije koji mjesec, riješili su se bez prave prilike. U redu, Vori je izgubio svih pet utakmica, ali u Zagrebu su, da bi bili dosljedni, trebali stati iza njega tom vjerom s kakvom su mu i dali priliku. Nisu ni Patriceu Canayeru na početku cvale ruže u Montpellie­ru pa je ostao 26 godina. No Vori se također uklopio u cijelo klupsko lutanje, u kojem takvim načinom i ne može biti rezultata, a kad nema rezultata, neće nazad ni publika. A bez publike neće biti ni zanimanja. Uostalom, pa nije baš stoljeće prošlo otkad su u Areni padali Kiel, otkad je Zagreb u Njemačkoj rušio Flensburg i Löwen, otkad je u Arenu dolazilo 15.000 ljudi. Danas je normalno gubiti u njoj po deset razlike pred 2000-3000 ljudi... Nažalost, to

je stvarnost.

VESELIN VUJOVIĆ (2014-2016) Prvi mandat Crnogorca u PPD-u. U obje je sezone ušao u četvrtfina­le LP-a, a otišao praktički na početku treće sezone.

ANDRIJA NIKOLIĆ (2016.) Zamijenio Vujovića, ali bilo je to samo privremeno, odnosno mjesec dana, iako su u Zagrebu mislili da će biti kraće.

SILVIO IVANDIJA (2016-2017) Nastavio tamo gdje je Vujović stao, uveo Zagreb u nokaut-fazu LP-a, u kojoj je izgubio od Veszprema i - dobio otkaz.

SLAVKO GOLUŽA (2017.) Stigao da dovrši sezonu, ali Zagreb mu se zahvalio nakon samo dva i pol mjeseca i prije vremena postavio Kamenicu.

KASIM KAMENICA (2017.) Trebao doći na početku nove sezone, pa došao malo prije reda. Presudio mu poraz od Nantesa u studenom.

Z. SARAČEVIĆ (2017-2018) Nije prošao skupinu Lige prvaka, ali ušao u finale SEHA lige. Dobar dojam, ali navodno je nedostajal­a i potrebna licenca.

LINO ČERVAR (2018.) Vratio se nakon devet godina, no bilo je to previše za njega. Morao se više posvetiti hrvatskoj reprezenta­ciji...

BRANKO TAMŠE (2019.) Napravio je vrlo dobre stvari s Celjem, ali u Zagrebu se nije snašao. Izdržao je tek četiri i pol mjeseca bez pomaka.

V. VUJOVIĆ (2019-2020) Opet se Zagreb okrenuo Vujoviću, a sa skromnim kadrom bolje nije moglo. Otišao zbog nepriznava­nja diplome.

IGOR VORI (2020.)

Malo neočekivan­o dobio priliku jer ipak još nije bio trener, a Zagreb nije klub za učenje. Pet utakmica i pet poraza. Kraj.

VLADO ŠOLA (2020. -)

Da se nije čekala odluka Kineza hoće li se vraćati u Hrvatsku i igrati SEHA ligu, i prije bi došao na klupu. Ima autoritet, znanje, volju i sad samo to treba pretočiti na teren i na rezultat, što će ga i držati na klupi...

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia