24sata

Kamo ćeš bez maske? Lovren je prekršio Uefino pravilo!

OBVEZA Igrači moraju maske nositi svugdje osim u blagovaoni­ci i na klupi. Dejan ju nije nosio u busu

- Piše: ANTE BUŠKULIĆ

U čarter letovima avioni moraju biti dezinficir­ani prije ulaska igrača, a u momčadskom autobusu vozač mora imati negativan test na Covid-19, nositi masku i biti dva metra od putnika. Odnosno, predlaže se da igrači koriste srednja vrata za ulazak i izlazak.

Ali članak 8 Uefina Protokola “Return to play”, čiji je suautor dr. Zoran Bahtijarev­ić, govori kako se maske trebaju nositi cijelo vrijeme tijekom putovanja (u autobusu, zračnoj luci, zrakoplovu), da se održava jedno sjedalo razmaka i nose maske tijekom zajednički­h druženja u hotelu osim kod obroka.

No uoči utakmice protiv Švedske i pobjede 2-1 jedan se “vatreni” malo zaboravio. I to baš naš istaknuti antivakser Dejan Lovren (31). Kad je momčad došla do stadiona, redom su iz busa izlazili Ivica Olić (dok je bio u busu, maska mu je bila na bradi, pa ju je navukao prilikom izlaska), Zlatko Dalić, Dražen Ladić, Nikola Vlašić, Marijan Mrmić, Domagoj Bradarić, Antonio Čolak, Mario Pašalić, Mateo Kovačić, Dario Melnjak, liječnici, Andrej Kramarić... Svi su nosili maske. A Lovren je ležerno izišao sa slušalicam­a u ušima i bez maske. Nakon nekoliko koraka shvatio je da se zaboravio, pa prokopao po džepovima i stavio masku. - Kazne tu nema. Najveća kazna svakoj reprezenta­ciji je da neki igrač ili igrači budu pozitivni i da ne mogu igrati utakmice. Delegat utakmice je nadležan za praćenje ispunjavan­ja svih propisa na utakmicama, pa tako i ovih vezanih za prevenciju širenja zaraze - pojasnio je HNS.

Podsjetimo, Lovren je proljetos javno iznio stav da je protiv cijepljenj­a:

- Mene neće nitko natjerati na nešto što neću. Svaki čovjek ima slobodu govora, a ne da ga izmanipuli­raju. Ovo je moje tijelo i moj hram, moj izbor. A onda potezom uoči susreta sa Švedskom i demonstrir­ao svoje protivljen­je uputama stručnjaka, pa i svjesno ugrožavanj­e sigurnosti. Sebe i drugih. I reprezenta­cije.

 ??  ?? Joj, nešto sam zaboravio! Par koraka, ruka u džep i eto maske! A u busu, Dejane? I ondje je obavezna
Joj, nešto sam zaboravio! Par koraka, ruka u džep i eto maske! A u busu, Dejane? I ondje je obavezna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia