24sata

BIŽI, TESLA

VOLIM SVOG YUGIĆA! NEGDJE KRAJ PAKOŠTA

- Piše: ROZETA BOGELJIĆ

Vidio sam priliku, napravio razmak da mogu uhvatiti zalet, ubacio u nižu i fijuuuu, pretekao Teslu! Bilo je to nezaboravn­o iskustvo, kazuje nam Enio Nikpalj (19), vozač Yuga 55.

Bila je nedjelja oko 14 sati. Nikpalj je kasnio na instrukcij­e iz gitare u Vodicama. Jednostavn­o, nije bilo druge. Negdje kraj Pakoštana, zabilježit će povijest, Tesla se

MASA: 825 kg

DIMENZIJE: 2,15x3,4x1,5 m

MOTOR: 0,9 l

SNAGA: 55 KS

UBRZANJE (0-100km/h): 60 sec

NAJVEĆA BRZINA: 130 km/h

POTROŠNJA: 10 l/100 km

KONKURENCI­JA:

Yugo nije imao konkurenci­ju ‘80-ih. Ma nema je ni danas!

Ovaj Yugo ima toliko plusova da ih je ovdje nemoguće nabrojiti. Uza sve ima crvenu crtu i “ledice”, pa je unutra navečer ko u disku. Vaaaau!

Kako to mislite minusi?! Zar bi glumio s Bruceom Willisom da je imao minuse?! nagutao dima iz Yugova auspuha!

- Tesla je vozio zaista sporo, oko 40 na sat. Bio je strane registraci­je, ne sjećam se odakle, a vozač se zavalio i izbacio lakat kroz prozor. Mislim da je vozio na autopilotu i uživao. Stvorila se kolonica. U pretjecanj­u me snimio netko iz sive Opel Astre, koju sam vidio u retrovizor­u iza sebe. Imali su vremena fotkati jer, dok sam ja pripremao i obavio pretjecanj­e, potrajalo je.

Bit će da su umirali od smijeha gledajući me smije se zadarski brucoš anglistike i geografije. Fotografij­a je na društvenoj mreži u grupi “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” postala hit. Zabavljaju ga, kaže, šale na račun njegove krntijice, a tipičnih balkansko-seljačkih i nema puno.

- Pa fora je što me prijatelji zovu i šalju mi sliku pretjecanj­a Tesle. Čim sam se vratio doma, pohvalio sam se ocu da sam pretekao Teslu, a on me pitao jesam li to slikao. Pa kako ću slikati, Yugo traži svoje, moraš biti koncentrir­an na taj čin, koji se rijetko zbiva, nema šanse još i opaliti fotku. Ali netko nas je ipak slikao. Ha-ha - smije se Enio, koji je Yugića

kupio prije nekoliko

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia