24sata

‘VATRENI FRANCUZ Didier Deschamps u kadru ima čak de

- Piše: HRVOJE TIRONI

Dejan Lovren, Luka Modrić, Ivan Perišić i Domagoj Vida. Zlatko Dalić u odnosu na moskovski finale danas protiv Francuske u kadru ima samo četiri startera iz te povijesne utakmice. A “vatreni” su i dalje u svjetskom nogometnom vrhu, svaka čast!

Hrvatska nogometna reprezenta­cija prije točno 822 dana odigrala je svoju najvažniju utakmicu u povijesti - finale Svjetskog prvenstva. Francuska je tad bila bolja s 4-2, baš kao i prije mjesec dana, a “vatrenima” danas stiže nova prilika za prvi “skalp” svjetkih prvaka.

U proteklih 26 mjeseci postava “tricolora” praktički se nije nimalo promijenil­a. Didier Deschamps u nedjelju je protiv Portugala (0-0) na teren od početka utakmice poslao čak devetoricu (Lloris, Pavard, Varane, Hernandez, Kante, Pogba, Griezmann, Mbappé i Giroud) igrača koji su startali i protiv Hrvatske u finalu SP-a. U sastavu nije bilo samo dulje ozlijeđeno­g Samuela Umtitija i Blaisea Matuidija, koji se odlaskom u MLS sam “izbacio iz reprezenta­cije”. Umjesto tog dvojca na terenu si bili Pascal Kimpembe i Adrien Rabiot, a ostatak momčadi bio je identičan kao 15. srpnja 2018. godine. Identičan, ali s odmakom od 822 dana. Zlatko Dalić nije bio te sreće kao njegov kolega na francuskoj klupi, hrvatski izbornik morao je poslije Mundijala bitno pomladiti hrvatsku reprezenta­ciju. I to je, bez obzira na neke rezultatsk­e debakle (Španjolska 0-6) obavio sasvim dobro. “Vatreni” su danas jači za nekoliko važnih igrača, poput Barišića, Bradarića, Pašalića, Vlašića, Brekala, Petkovića... Zlatko Dalić pronašao je prvotimce koji će godinama nositi hrvatsku reprezenta­ciju, koji su sadašnjost, ali i budućnost “vatrenih”. I to je najveća snaga ove “nove” Hrvatske, reprezenta­cije u kojoj više nema Subašića, Ćorluke, Rakitića, Mandžukića, a koja je danas i bez Vrsaljka, Brozovića i Rebića. pobjeda ostvarila je Hrvatska poslije SP-a, a Francuze danas dočekuje s dvije uzastopne pobjede

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia