24sata

ZˇUPNIK ME PREGAZIO, A TIP IZ HITNE OROBIO Slavonija: Svećenik je Anđelka (57) ostavio u jarku Djelatnik hitne mu je ukrao novčanik dok je ležao bez svijesti Župnik: Žao mi je...

Župnik me pregazio i ostavio u kanalu, a djelatnik Hitne me opljačkao dok sam bespomoćno ležao...

- Piše: DANIJELA MIKOLA

To naprosto izgleda nije bio moj dan. Prvo me pokupi auto na cesti, a onda me još i opljačkaju, prokomenti­rao je Anđelko Kovačević (57) iz Banovaca, maloga sela nedaleko od Tovarnika i hrvatsko-srpske granice.

U prometnoj nesreći 19. rujna “za dlaku” je ostao živ, a potom ga je djelatnik (35) Hitne pomoći, koja je došla po njega, nakon dojave građana, opljačkao dok je u nesvijesti i smrskanog lica ležao u medicinski­m kolima. Da tragedija bude veća, vozač koji je skrivio nesreću, inače župnik iz Tovarnika, i pljačkaš naknadno su otkriveni. Župnik je otišao s mjesta nesreće.

SVE SAZNAO U BOLNICI

- Tog popodneva susjed me odvezao u trgovački centar u Vinkovce u kupovinu. U povratku me ostavio desetak kilometara dalje od kuće te sam nastavio pješice. Nosio sam dvije vrećice sa stvarima i svoju torbicu na ramenu. Hodao sam cestom jer tu nema staze. Auti su prolazili jer to nije napuštena cesta, a onda me je, doslovce 50-ak metara ispred sela, nešto udarilo s leđa i zadnje čega se sjećam je da sam letio u kanal - ispričao nam je Kovačević. Zatekli smo ga kod kuće, zadnji dan bolovanja. Imao je slomljeni nos, ozljedu noge i koljena te ozljede po leđima koje je policija kasnije okvalifici­rala kao teške ozljede.

- Sjećam se potom da sjedim u kanalu, dižu me dva čovjeka koji me stavljaju u vozilo Hitne pomoći i odvoze u bolnicu nastavio je. Tek u bolnici, nakon dovršenog očevida, saznao je da ga je VW Passatom udario tovarnički župnik Stjepan Vukovac koji se iz Vinkovaca vozio prema Tovarniku. Bilo je oko 18 sati, dan je bio sunčan, nije bilo kiše ni slabe vidljivost­i.

MISLIO DA JE UDARIO ŽIVOTINJU

- Išao sam iz Vinkovaca. Nije mi bilo baš dobro. Inače sam bolestan, imam tumor i primam kemoterapi­je. Ali taj dan nisam bio na kemoterapi­ji. Kretao sam se prema selu i čini mi se da sam na trenutak zaspao. Ne znam što se dogodilo. Trgnuo me jak udarac. Desni retrovizor mi je otpao i udario u šajbu.

Nakon desetak metara sam stao. Mislio sam da sam nešto udario automobilo­m. Iza sebe u retrovizor­u nisam ništa vidio na cesti. Vozio sam dalje uz rub i gledao u kanal, ali ni tu nisam ništa vidio. Mislio sam da sam udario životinju koja je pobjegla. Došao sam u selo, otišao u trgovinu. Ljudi su me tamo pitali gdje mi je retrovizor s automobila i što se dogodilo, ali ja nisam znao. Dva dana nakon toga došla mi je policija i rekla da sam udario čovjeka - priznaje velečasni Vukovac, protiv kojeg je podnesena kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće i bijeg s mjesta događaja.

UKRAO MU 13 TISUĆA KUNA

Kaznenu prijavu za tešku krađu zaradio je i pljačkaš.

- U torbici sam imao novčanik, ključeve od kuće i još neke stvarčice. U novčaniku sam imao dokumente i oko 13.500 kuna, a u pretincu torbice još 12.000 kuna. No valjda se žurio i uzeo je samo novac iz novčanika, a nije pogledao u pretinac. Sad mu može biti krivo - našalio se Kovačević i dodao da je sa sobom nosio svu ušteđevinu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? KAZNENO PRIJAVLJEN I ŽUPNIK
ZASPAO JE? Tovarnički župnik Stjepan Vukovac rekao je kako ne zna što se dogodilo.
- Čini mi se da sam zaspao - rekao je.
KAZNENO PRIJAVLJEN I ŽUPNIK ZASPAO JE? Tovarnički župnik Stjepan Vukovac rekao je kako ne zna što se dogodilo. - Čini mi se da sam zaspao - rekao je.
 ??  ?? UPAO U KANAL I OSTAO BEZ SVIJESTI
NIJE POGLEDAO Kovačević ne vjeruje u priču da je svećenik stao i pogledao kako je.
- Da je stao, vidio bi me u kanalu - rekao je.
UPAO U KANAL I OSTAO BEZ SVIJESTI NIJE POGLEDAO Kovačević ne vjeruje u priču da je svećenik stao i pogledao kako je. - Da je stao, vidio bi me u kanalu - rekao je.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia