24sata

‘Došlo je do ljudske greške, obitelji smo se iskreno ispričali’

- Piše: IVA MILOTIĆ

Ravnatelj Svetog Duha ispričao se mojoj obitelji zbog propusta do kojeg je došlo i prihvatili smo ispriku, ali imam potrebu sa svime izaći u javnost jer mislim da je problem puno dublji, rekla je Gabrijela Tevž (47) iz Zagreba.

Njezina majka Ljubica Jurić (75) završila je na Svetom Duhu zbog tumora gušterače još 30. rujna. Operirali su je i potom je bila nekoliko dana na odjelu intenzivne njege. Onda su je, kaže Gabrijela, prije dva tjedna prebacili na odjel. - U ponedjelja­k sam je zvala i nisam je nikako mogla dobiti na mobitel. Zbog toga sam zvala sestru i ona mi je rekla da je bilo nekih komplikaci­ja i da mi je majka imala problema sa srcem. Tad mi je kratko dala mamu na telefon i mama mi je rekla da su je upravo testirali na COVID-19. Nije li mi to sestra trebala reći? Nitko me ni kasnije od osoblja nije zvao da mi kaže da su mi testirali mamu - rekla je Gabrijela. Pravi šok uslijedio je dva dana kasnije. Naime, u srijedu ju je majka nazvala, ali iz sasvim druge bolnice.

- Nisam mogla vjerovati. Zvala me je i rekla: ‘Mene i još nekoliko pacijenata su prebacili u bolnicu u Dubravu. Svi smo pozitivni na COVID-19’. Ogorčena sam na bolnicu koja me o svemu tome nije obavijesti­la, nego moram sve saznati od bolesne majke rekla je Gabrijela. ‘ZLI JEZICI’

Ravnatelj Bušić kaže da nema govora o zatvaranju bolnice, kako neki tvrde

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia