24sata

UBIO JE BIVŠU SUP KUĆI PUNOJ SABLJI

BILA JE IZBODENA Vjekoslavu Mazurek (79) našli su mrtvu u kući u Omladinsko­j ulici u Koprivnici. Zbog sumnje da ju je ubio uhitili su njezina bivšeg supruga Alojza (83)

- Piše: ŽELJKO RUKAVINA

PRIKUPLJAJ­U TRAGOVE Često su se svađali. Svađa je ponekad bila toliko glasna da smo čuli i na ulicu kad smo prolazili, kazala nam je susjeda i poznanica ubijene Vjekoslave Mazurek (79) iz Koprivnice.

Zbog sumnje da je ubio bivšu suprugu, koprivničk­o-križevačka policija uhitila je njezina bivšeg supruga Alojza (83). Koprivničk­i kriminalis­ti utvrdili su da je počinio teško ubojstvo zadavši bivšoj supruzi više rana oštrim predmetom te su ga predali pritvorsko­m nadzorniku. Uz kaznenu prijavu privest će ga u varaždinsk­o Županijsko državno odvjetništ­vo, a za očekivati je da će ŽDO od suca istrage tražiti istražni zatvor zbog okrutnog ubojstva. O kakvom je oružju riječ, još nije poznato, no susjedi kažu kako su u hodniku imali mačete, sjekire, noževe... Bivši supružnici živjeli su u Omladinsko­j ulici, a njihovi susjedi ispričali su nam kako Alojz i Slavica, kako su zvali ubijenu, nisu bili u skladnim odnosima. Inače, susjedi su vrlo škrti na riječima i izbjegavaj­u komentirat­i tragediju koja ih je sve zaprepasti­la. Gospođa koja živi u susjedstvu, nekoliko kuća dalje, kazala nam je da ih je površno poznavala te da su se nakon povratka iz Njemačke zbog neslaganja rastali, ali su i dalje živjeli u istoj kući.

Mlada djevojka koja živi u istoj ulici bila je mnogo razgovorlj­ivija te nam je rekla da je susjedu često znala sretati, a Alojza je doista rijetko viđala. U zadnje vrijeme uglavnom je prolazio ulicom u automobilu.

- Gospođa Slavica bila je vrlo prijazna. Uvijek nasmijana, vesela i spremna na razgovor. Uglavnom sam je viđala samu. Ponekad su išli i zajedno, ali je to bilo rijetko. Svakih nekoliko dana dolazila je policija jer su se često svađali. Unatoč tome, nikad ni u snu ne bih zamislila da će gospodin Alojz otići tako daleko i da će svojoj ženi oduzeti život. To nas je sve zaprepasti­lo - još pod dojmom događaja ispričala nam je 19-godišnja djevojka koju smo zatekli u ulici. Dodala je da je Slavica uvijek bila uredna i prikladno odjevena. - Vidjela sam na nekim fotografij­ama da su u stanu imali po zidovima mnogo oružja, od sjekira do noževa, pa vjerujem da je nešto iz tog arsenala upotrijebl­jeno - kazala je djevojka. Slučaj vodi varaždinsk­o Županijsko odvjetništ­vo te je određena obdukcija nesretne žene. Prije braka s Alojzom pokojnica je bila u bračnoj zajednici iz koje ima dijete, ali navodno nisu u kontaktu.Alojz i Slavica vratili su se u Koprivnicu prije 30-ak godina, nakon što je on u Njemačkoj zaslužio dobru mirovinu. On se navodno amaterski bavio boksom, bio je snažan i

 ??  ?? Policijski očevid na mjestu događaja trajao je satima
Policijski očevid na mjestu događaja trajao je satima

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia