24sata

Motiv napada i dalje je misterij...

GDJE GA JE NABAVIO? Napadač je na Markovu trgu koristio kalašnjiko­v tzv. kostolomac

-

Danijela Bezuka (22) koji je u ponedjelja­k na Markovu trgu pucao na trojicu policajaca, a Oskara Fiorija (31) teško ranio, jučer su pokopali na mjesnom groblju u Kletištu kraj Kutine.

Motivi napada, za koji je jučer premijer Andrej Plenković rekao da ima sve elemente teroristič­kog čina, i dalje su nepoznati. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je sinoć kako čitav niz indicija upućuju da je meta bio upravo Plenković.

MALI KALIBAR IMA KALIBAR 5,45X39 MM, DOK AK-47 IMA 7,62X39 MM - Napad na Vladu, na policajce, teško ranjavanje policajca i po svemu sudeći pokušaj ulaska u Vladu ukazuje na to da je predsjedni­k Vlade bio meta ovog sumanutog čina - rekao je Medved za RTL Danas. Napadač se nedugo nakon napada ubio u obližnjem parku, a prije toga je poslao poruku na Facebook: “Dosta je bilo prevara i bezonzirno­g gazenja ljuckih vrijednost­i bez odgovornos­ti” (točan citat op.a.). Posebno je zabrinjava­juće je da se mladić, nakon

ODGOVOR NA M-16 STROJNICA JE NASTALA KAO SOVJETSKI ODGOVOR NA AMERIČKU JURIŠNU PUŠKU M-16.

KOSTOLOMAC GA OKRZNUO JEDAN OD POLICAJACA ČISTOM JE SREĆOM IZBJEGAO RANJAVANJE, I TO DOSLOVCE ZA NEKOLIKO MILIMETARA dolaska iz Kutine kroz cijeli grad prošetao s puškom, kalašnjiko­vom AK-74, među poznavatel­jima oružja poznatiji kao ‘kostolomac’. Kako se ne radi o standardno­m oružju, poput AK-47, policiji bi, neslužbeno se doznaje, a o čemu je pisao Jutarnji list, trebalo olakšati istragu o tome gdje je nabavio takvo oružje. Osim strojnice, kod sebe imao i pištolj, a prilikom pretresa roditeljsk­e kuće, gdje je živio istražitel­ji su našli cijeli arsenal raznog oružja.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia