24sata

NIKSI, SAD JE TVOJ RED DA TI MENI ASISTIRAS...

NIKSI & BREKSI U našem debiju jedini smo dijelili sobu, otkrivaju Vlašić i Brekalo, koje je u prvom zajedničko­m nastupu uništio - Gojak

- Pišu: TOMISLAV GABELIĆ, HRVOJE TIRONI

Ma užitak je igrati i surađivati s Nikolom Vlašićem, dobro se poznajemo i razumijemo, vjerujemo jedan drugome na terenu. Moje dvije asistencij­e? Haha, sad je red na njemu, da on meni dvaput asistira, sa smiješkom nam priča Josip Brekalo (23).

Hrvatska je u listopadu ostvarila dvije pobjede (Švicarska 2-1, Švedska 2-1) te novi poraz od Francuske (2-1). Zlatko Dalić može na kraju biti zadovoljan viđenim u posljednje tri utakmice, bez obzira na novi poraz od svjetskih prvaka. Hrvatska raste i izgleda sve bolje, a “vatreni” su u listopadu dobili konačnu potvrdu visoke kvalitete Nikole Vlašića i Josipa Brekala. Da, oni su ti, oni su sadašnjost i budućnost hrvatske reprezenta­cije.

- Nikola je doista sjajan dečko, ali i fantastiča­n nogometaš. Po meni je on daleko najbolji igrač ruske lige, koju sam ozbiljnije počeo pratiti zbog njega, Lovrena, More i Uremovića. Igra odlično, vjerujem da će brzo završiti u nekom od najboljih europskih klubova - hvali suigrača Josip Brekalo.

NJIHOVA SURADNJA TRAJE 7 GODINA

Njihova “reprezenta­tivna suradnja” traje čak sedam godina...

- Davno smo prvi put zaigrali zajedno, mislim da je to bilo za reprezenta­ciju do 17 godina u BiH - priča Brekalo. Malo detaljnije istraživan­je potvrdilo nam je njegovu priču, Hrvatska je 10. listopada 2013. izgubila 2-0 od BiH, a tih dana “uništio” (zabio i asistirao) nas je - Amer Gojak.

Nikola Vlašić i Josip Brekalo prošle su godine bili i jedine svijetle točke U-21 reprezenta­cije na Europskom prvenstvu u Italiji i San Marinu. Mini “vatreni”

tad su doživjeli debakl, a Brekalo i Vlašić (svaki zabio dva gola) bili su jedini naši strijelci na tom natjecanju. - Nikola se odlično kreće u međuprosto­rima, ima odličan udarac. Ma gledajte, nas dvojica smo dugo sanjali ovaj trenutak, priliku u kojoj ćemo zaigrati i biti važan dio ‘vatrenih’. I svaka nova utakmica šansa nam je za dokazivanj­e - završio je Josip Brekalo.

Nikola Vlašić dobro se sjeća njihova prvog okupljanja u A vrsti.

ZASLUŽNI ZA ČETVRTINU GOLOVA

- U reprezenta­ciji nema nikakvih inicijacij­a, mladi ne moraju pjevati, plesati ili nositi torbe starijima. No dok su na našem prvom okupljanju svi bili u jednokreve­tnim sobama, Brekalo i ja jedini smo bili cimeri. Zašto? Dečki su nam objasnili kako prvo moramo nešto pokazati, svojim igrama zaslužiti te jednokreve­tne sobe. I već na sljedećem okupljanju smo ih dobili - kaže Nikola kroz smijeh pa nastavlja:

- Još dok nije igrao u Wolfsburgu, svima sam govorio kako im je on najbolji igrač. Oduvijek sam vjerovao u njega, moderan je krilni igrač, brz i agresivan, voli driblati i asistirati. Ma dovoljno je pogledati njegovu statistiku, tu se najbolje vidi koliko je važan za Hrvatsku. Odlični smo i privatno, a Brekalo mi je poslije Francuske rekao kako sad ja moram njemu asistirati, haha. Hrvatska je poslije SP-a u Rusiji postigla 35 golova, Vlašić ih je zabio pet, Brekalo dva. No Brekalo je imao i četiri asistencij­e (dvije Vlašiću), a Vlašić jednu. Ovaj je dvojac izravno sudjelovao u

10 od 35 hrvatskih golova poslije SP-a. A to znači kako su zaslužni za 28,5% naših golova.

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia