24sata

‘Vatra je progutala vlak u par minuta’

DRAMA KRAJ NAŠICA Vagon se počeo puniti dimom, a onda je sve planulo, kaže jedan od putnika. U vlaku je bilo 50 ljudi

- Piše: IVAN PAVIĆ

BUKTINJA

SNIMIO

NAŠ ČITATELJ

Cijelim putem je nešto škripalo, strugalo. Nismo znali što je. Nitko nije reagirao dok se kabina nije počela puniti dimom.

Ispričao nam je to Matej Maturanec (19) iz Virovitice, kojemu se u petak navečer putovanje u Osijek pretvorilo u pravu dramu. Naime, nakon što je vlak na liniji Virovitica - Osijek napustio kolodvor u Našicama, došlo je do izbijanja požara.

- Sjedio sam s kolegom i on je rekao da osjeti dim. Kod WC-a je počelo gorjeti. Za manje od minutu sve je bilo puno dima. Uzeli smo stvari, a vlak je počeo usporavati. Kondukter je otišao po aparat da to ugasi. Međutim, nije bilo spasa. Vlak je stao. Mi smo svi poiskakali iz njega usred ničega, neke šume. Za to vrijeme vatra je progutala čitavi vagon, a za nekoliko minuta čitav vlak - opisao nam je dramu Maturanec. Iz policije su izvijestil­i da se još ne zna uzrok požara niti visina materijaln­e štete. Dodaju

kako, nasreću, nitko nije ozlijeđen i da je tim dijelom pruge obustavlje­n željezničk­i promet. Kako nam je rekla Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovo­rnica HŽ-a, u vlaku je bilo 50 putnika, a radilo se o dizel-motornom vlaku. To je Mateja i zabrinulo.

- Nije mi bilo svejedno prvenstven­o iz tog razloga jer je dizelski vlak. Ne znam može li to sve skupa planuti. Bilo je tu i puno staraca. Pomagali smo im da izađu jer nije bilo platforme za izlazak usred ničega - dodao je Matej.

 ??  ?? Matej, jedan od putnika, kaže kako je cijelim putem nešto strugalo u vlaku
Matej, jedan od putnika, kaže kako je cijelim putem nešto strugalo u vlaku

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia