24sata

Čudesni Gavranović ‘natrpao’ i Kahlinu...

TEK 780 GLEDATELJA DINAMO - GORICA 3-2 Švicarski napadač zabio je ‘hat-trick’ i postao prvi strijelac lige, a Zoran Mamić isprobao taktiku s tri igrača u zadnjoj liniji pa iskreno poručio: ‘E, sada sam puno pametniji’

- Pišu: A. BEVANDA, H. TIRONI

DOBRA UTAKMICA Mario Gavranović igra u životnoj formi, švicarski napadač nastavio je “torpedirat­i” suparničke mreže. Dinamo je teškom mukom s 3-2 svladao Goricu, a Mario Gavranović zabio ‘hat-trick’.

Dinamo je pola sata lomio otpor hrabrih gostiju, a onda između 32. i 36. minute dvaput matirao Kahlinu. Mario Gavranović prvo je zabio iz voleja nakon asistencij­e Lauritsena, a onda i glavom poslije ubačaja Kastratija. Švicarski napadač igra sjajno, u posljednji­h deset dana zabio je protiv Hrvatske, pa dva gola protiv Njemačke, a cijelu priču zaokružio ‘hat-trickom’ protiv Gorice. S nova tri pogotka, Dinamova ‘jedanaesti­ca’ stigla je do sedmog prvenstven­og gola u sezoni, iskusni Gavranović sada je prvi strijelac lige.

- ‘Hat-trick’ je nešto posebno, ali prije svega mi je drago zbog pobjede, zadržali smo prvu poziciju i mirno možemo pripremiti prvu europsku utakmicu - rekao je poslije utakmice Gavranović, pa nastavio:

NOVI PROBLEMI S OBRANOM

- Zadnji hat-trick? Ne sjećam ga se. Je li to bilo u kupu? Zabio sam s Rijekom u polufinalu kupa Osijeku, to se sjećam. A za Dinamo mislim da nisam. Mario Gavranović doista je bio briljantan, igra u sjajnoj formi, pa bi trebao biti važan aduta Zorana Mamića već u četvrtak protiv Feyenoorda.

Trener Dinama pokušao je u nastavku ‘pripremiti’ Dinamo za Feyenoord, pa su ‘modri’ zaigrali s tri igrača (Theophile, Lauritsen, Gvardiol) u zadnjoj liniji. I to je izgledalo prilično loše, Gorica se pogocima Mudrinskog i Hamada već do 50. minute vratila u utakmicu. Bilo je tu puno lutanja, loših reakacija, pa ni Zoran Mamić poslije utakmice nije bio zadovoljan tim dijelom igre. A već nakon 15-ak minuta nastavka, Dinamo je opet igrao s četiri igrača u obrambenoj liniji.

- Čestitke momčadi, ali žao mi je što nismo potvrdili rezultat iz prvog poluvremen­a. Nesretno smo primili prvi gol, a moram priznati da sam nakon utakmice malo pametniji - rekao je Zoran Mamić osvrnuvši se na

Tablica poslije 8. kola:

DINAMO

GORICA

OSIJEK

RIJEKA HAJDUK

SLAVEN BELUPO

VARAŽDIN LOKOMOTIVA

ISTRA 1961

ŠIBENIK

1. HNL

7 6

8

7

6

6

7

8

6

8

7

5

4

4

3

1

2

1

1

1

1

1

1

0

1

4

1

2

2

1

0

2

2

2

2

2

5

3

5

5

21-8

19-13

10-7

8-7

10-7

11-10

6-13

5-12

5-13

6-11

19

16

13

12

10

7

7

5

5

4

Parovi 9. kola: Varaždin - Slaven Belupo (23. listopada), Istra 1961 - Osijek, Lokomotiva Hajduk (24. listopada), Šibenik - Dinamo, Gorica - Rijeka (25. listopada). svoje ‘taktičke ekshibicij­e’, pa u mirnom tonu nastavio: - Promjena sustava nije utjecala na primanje prvog gola. Do Feyenoorda je pet dana, naći ćemo način za još dva treninga i pripremu za utakmicu.

ADEMI SPREMAN ZA ČETVRTAK

Dinamo je u sustavu s ‘četvoricom iza’ opet dominirao, bio bolja momčad i na koncu slavio trećim golom Marija Gavranović­a. Ovoga puta po lijevoj su strani dobro kombiniral­i Gvardiol i Oršić, dok je Gavranović još jednom pokazao svu raskoš svog golgetersk­og talenta. Zoran Mamić je pred samo 780 gledatelja odmarao Arijana Ademija (istegnuće zadnje lože), ali nema brige, kapetan će biti spreman za Feyenoord.

 ??  ?? Čak pet golova vidjeli su gledatelji u Maksimiru
Čak pet golova vidjeli su gledatelji u Maksimiru
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia