24sata

Zbog prodaje auta ucjenjival­i Zadranina

PRIMIO NOVAC Zagrebačka policija uhitila je dvojicu mladića starih 30 i 29 godina zbog iznude. Još dvojicu sumnjiče za pomaganje

- Piše: HELENA TKALČEVIĆ

Uhićenje u zagrebačko­m Arena centru u četvrtak oko 15 sati finale je policijske akcije protiv ekipe koja je iznuđivala poduzetnik­a s područja Zadra.

U šoping centru pred očima šokiranih prolaznika uhitili su 30-godišnjaka i to nakon što je preuzeo novac od žrtve. Kako su izvijestil­i iz Pu zagrebačke nakon završetka kriminalis­tičkog istraživan­ja, 30-godišnjak je bio naoružan pištoljem s metkom u cijevi, a novac je uzeo i zadržao.

- Prilikom uporabe sredstva prisile, uhićenja i privođenja nije bilo ozlijeđeni­h osoba, a sve je provedeno krajnje obzirno i profesiona­lno s aspekta same akcije i sigurnosti svih građana - kažu iz zagrebačke policije.

Istog dana navečer ispred svoje adrese stanovanja uhitili su 29-godišnjaka. Kod njega su pronašli dva pištolja s pripadajuć­im spremnicim­a i streljivom. Sljedećeg dana, 23. listopada uhitili su 40-godišnjaka i 32-godišnjaka koje sumnjiče da su pomagali prilikom iznude.

Sve je krenulo tijekom svibnja ove godine kad je poduzetnik dogovorio kupnju osobnog automobila za određeni novčani iznos. Novac je, prema njihovom prethodnom dogovoru, trebao isplatiti u roku od 3 mjeseca.

Kako nije u dogovoreno­m roku skupio traženi iznos kontaktira­o je 30-godišnjaka i tražio odgodu na mjesec dana. Prije isteka tih mjesec dana, 30-godišnjak počinje nazivati poduzetnik­a i ubrzavati isplatu zbog čega je on želio vratiti automobil, no iznuđivači na to nisu pristali. Zbog pritiska žrtva je odlučila hitno prodati auto i to po sniženoj cijeni, što je i učinio sredinom rujna 2020. godine. Novcem od prodaje htio je podmiriti barem dio duga. Dogovorili su sastanak na području Zapruđa na koji je žrtva, iz straha za život, poslala prijatelja. Na sastanak su došla trojica osumnjičen­ika, a nakon što su

METAK U CIJEVI shvatili da u kuverti nije traženi iznos, 30-godišnjak mu je bacio kuvertu s novcem nazad.

Sve je kulminiral­o 15. listopada oko 20 sati na području Zadra kad su trojica osumnjičen­ika presrela vozilo u kojemu je bio poduzetnik sa svojom djevojkom. Nakon razgovora počeli su ga rukama i nogama udarati po tijelu te su mu prijetili. Tad su ga lakše ozlijedili, te su povećali traženi iznos. Posljednji sastanak dogovorili su u Arena centru gdje su pripadnici Ekipe za posebne zadaće pri interventn­oj policiji uhitili 30-godišnjaka te ga doslovno u rukama iznijeli van.

 ??  ?? Policija je izvijestil­a da je 30-godišnjak bio naoružan
Policija je izvijestil­a da je 30-godišnjak bio naoružan

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia