24sata

IZBORI ZBOG KOJIH SU OBOJICA PUKLI

-

Devet dana prije izbora glasalo je 54 milijuna Amerikanac­a, što bi mogao biti najveći odaziv u više od stotinu godina.

Američki predsjedni­k Donald Trump (74) glasat će na Floridi prije održavanja predizborn­ih skupova u tri odlučujuće države u subotu. Demokratki

VOLIO JE MIJENJATI STRANKE Donald Trump, punog imena

Donald John Trump je bio u tri političke opcije. Bio je neovisan od 2011. do 2012., a prije toga je bio i demokratsk­i od

1987. do 2009., da bi na kraju postao republikan­ac.

TURBULENTN­E LJUBAVI Ženio se čak tri puta. Prvo s Ivanom Zelnickovo­m od 1977. do 1991., zatim mu 1993. je srce ukrala

Marli Maples, a s Melanijom Knauss je u braku od 2005.

NE PUŠI I NE PIJE Smrt njegovog starijeg brata Freda Jr., 1981., koji je preminuo od alkohola nagnala je Donalda na

ove odluke. Nakon toga nikad više nije probao niti kap.

COCA-COLA I BRZA HRANA Trump obožava piti kolu. Navodi se da pije oko 12 limenke kole. Također je veliki ljubitelj brze hrane. Toliko voli McDonald’s, da je čak zatražio od svojih kuhara da mu spremaju istu hranu kao u tom fast foodu.

PREDATOR KOJI VOLI ŽENE Uključujuć­i i 2020. najmanje 25 žena optužilo je Donalda Trumpa za neprimjere­no seksualno

ponašanje u nekoliko incidenata tijekom posljednji­h 30 godina. Trump je sve demantirao ili jednostavn­o ignorirao.

MIZOFOB Američki presjednik se užasava bakterija. Ne voli se grliti niti rukovati i zbog toga njegova ekipa uvijek ima

spremne antiseptit­ske maramice i preparate.

VOJNA ŠKOLA Donalda je otac s 13 godina poslao Njujoršku vojnu akademiju gdje je bio pet godina. Otac je smatrao da

mu treba puno više discipline i usredotoče­nosti u životu.

BOSANSKI PROBLEM Ukoliko su agenti Bijele kuće ikad spominjali ‘Otpadnik i Renesansa raspravlja­ju o bosanskom problemu’, to je značilo da su Trump i Melania usred seksa.

DONALD TRUMP

kandidat Joe Biden (78) će pažnju usmjeriti na Pennsylvan­iju, državu ključnu za obojicu kandidata. Biden prema anketama ima prednost nad Trumpom, ali utrka je vrlo tijesna u ključnim državama koje će biti odlučujuće za izbore. Važnu ulogu će imati i nikad veći broj dopisnih glasova. (E. Asipi)

NAJMLAĐI PA NAJSTARIJI Biden je bio jedan od najmlađih senatora u povijesti zemlje, na tu dužnost je stupio s 29 godina. Ukoliko pobijedi za predsjedni­ka SAD, postat će najstariji predsjedni­k u povijesti s 78 godina.

GOVORNA MANA Biden je mucao kad je bio mlađi. Taj problem je trajao sve dok nije došao na pravni fakultet i stekao prijatelja koji mu je pomogao oko toga.

GAF STROJ Biden je rekao da se pucalo na njega u Iraku, ali je ubrzo demantiran­o. Rekao je da je uhićen kad je išao posjetiti Nelsona Mandelu, ali i to je demantiran­o.

TRAGEDIJA Bidenova prva supruga Neilia Hunter i kći Naomi (1) poginule su u automobils­koj nesreći 1972. kada su išle u božićni shopping, samo nekoliko tjedana nakon što je Biden prvi put izabran za senatora.

DRAMA NA PRVOM SPOJU Biden nije imao dovoljno novca da na prvom spoju sa svojom prvom suprugom Neiliom plati račun u restoranu pa mu je supruga dobacila 20 dolara (oko 120 kuna) ispod stola.

NESTAŠKO Dok je bio student na Sveučilišt­u u Delawareu, dobio je uvjetnu kaznu jer je vatrogasni­m aparatom poprskao ravnatelja studentsko­g doma.

UPUCAJ ME SAD Biden je poznat po svojim dugotrajni­m, govorima. Pri jednom od govora, tadašnji senator Barack Obama mu je napisao: „Upucajte. Me. Sad.”

DAJ MI JEDAN DOBAR LIZ Joe Biden se uvijek bavio sportom te, kako je sam rekao, nikad nije pušio niti pio. Najveći porok mu je sladoled bez kojeg ne može.

JOE BIDEN

 ??  ?? Iako na nacionalno­j razini zaostaje za Bidenom u ključnim država se vodi mrtva
trka. Ankete Trumpu nisu išle
u korist niti na zadnjim izborima
u SAD-u.
Podrška mu je porasla zbog situacije s pandemijom, ali ako želi pobjedu mora dobiti glasove manjina. Približava­njem dana izbora prednost mu se počela topiti.
Iako na nacionalno­j razini zaostaje za Bidenom u ključnim država se vodi mrtva trka. Ankete Trumpu nisu išle u korist niti na zadnjim izborima u SAD-u. Podrška mu je porasla zbog situacije s pandemijom, ali ako želi pobjedu mora dobiti glasove manjina. Približava­njem dana izbora prednost mu se počela topiti.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia