24sata

NITKO KA ZABIO 13

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

Niti jedan hrvatski rukometaš nikad nije u skupini Lige prvaka zabio 13 golova na jednoj utakmici. Domagoj Duvnjak i Zlatko Horvat zabili su po 11, no Igor Karačić ušao je u povijest.

- Ha, igrao se atomski rukomet, vrlo brzo, a i golmani nisu bili na nekoj razini, nisu imali svoj dan. A što se tiče mojih golova, to je tako kad momčad ima svoj dan - kaže Igor Karačić. Da stvar bude bolja, Igor je 13 golova zabio iz svega 15 pokušaja i niti jedan, pazite ovo, nije bio iz sedmerca! Znao je Karačić zabijati i po deset golova na utakmici, kao što je zabio u dresu reprezenta­cije na Europskom prvenstvu ove godine protiv Španjolske, ali 13 je senzaciona­lan uspjeh. Ranije spomenuti Duvnjak i Horvat zabili su u Ligi prvaka za HSV i Zagreb, Karačić za Kielce, koji je, usput rečeno, u Karačićevo­j utakmici karijere pobijedio moćni PSG. A pet minuta prije kraja nije izgledalo dobro. Parižani su imali gol prednosti i napad, ali onda je stvar u svoje ruke odlučio uzeti dečko iz Mostara. U tih pet minuta zabio je četiri gola i donio pobjedu poljskoj momčadi. Inače, Kielce je potpisao ugovor s jednom pivovarom i financijsk­i se stabilizir­ao.

- Je, potpisali su na četiri godine i stanje je stvarno dobro, nekoliko puta bolje nego što je bilo lani. Naravno da sam i ja zadovoljan, baš mi je dobro, naučio sam i poljski, ali s poljskim naglaskom - kaže Karačić. Korona je, naravno, prisutna i u Poljskoj, stadioni su prazni, svi

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia