24sata

Kazalište uživo sad je dostupno i s vašeg kauča

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Kazalište Planet Art pokreće potpuno inovativan kazališni projekt, “On line kazalište uživo”.

Riječ je o kazališnim predstavam­a koje se održavaju uživo, a koje putem streaminga možete gledati iz svojeg dnevnog boravka, s putovanja ili gdje god se nalazite po cijelom svijetu umjesto iz kazališne dvorane. Predstave se prenose uživo s četiri kamere čime se kazališni doživljaj prilagođav­a novom mediju koji ih obogaćuje novom dinamikom u isto vrijeme zadržavaju­ći kazališnu čaroliju. Predstave se izvode u realnom vremenu svake nedjelje u 20 sati, počevši od 25. listopada, a raspored izvođenja i prodaja ulaznica za streaming po cijeni od 39 kuna mogu se kupiti na web stranici https://live.planet-art.hr/ .

- Online kazalište uživo idealno je rješenje za sve koji iz bilo kojeg razloga nemaju mogućnost fizički prisustvov­ati kazališnim predstavam­a, a voljeli bi to rekao nam je Marko Torjanac, osnivač kazališta Planet Art. Predstavam­a je moguće prisustvov­ati i fizički u skladu s mjerama Stožera u samoj kazališnoj dvorani u Kazalištu Mala scena odakle se predstave prenose. U Online kazalištu uživo imat ćemo od 25. listopada priliku gledati tri popularne komedije Kazališta Planet Art koje su među najizvođen­ijim predstava u Hrvatskoj u posljednji­h dvadesetak godina. To su: “Velika zvijerka”, “Tko je ovdje lud?” i “Ritina škola” koje će s početkom Novog kazališta obilježiti i svoje svečane okrugle brojke izvedbi.

- Velika zvjerka jedna je od najizvođen­ijih predstava u Hrvatskoj u posljednji­h 15 godina. S njom će 25. 10. započeti Novo kazalište, a tom će se prigodom obilježiti i njezina 200. izvedba - objasnio je Torjanac.

 ??  ?? Predstave se prenose s četiri kamere
Predstave se prenose s četiri kamere

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia