24sata

ZAMKA ZA ŠIRITELJE ZARAZE...

TU SMO ZBOG VAS U najboljem političkom i kulturnome magazinu čeka vas ‘roba’ za pet

-

www.niktitanik.com

Rođeni su kao palčići

Vijeće za nacionalnu sigurnost na stol je stavilo obavezu cijepljenj­a protiv COVID-19. Bit će to najveća logistička akcija u povijesti, a oni koji joj se budu protivili mogli bi postati građani s manjim pravima.

Novi zakon ukida 618 zamjenika i 825 vijećnika. Ali najavljene uštede od 100 milijuna neće biti. Naš lovac na uhljebe Viktor Šimunić izračunao je da će na kraju vijećnici dobiti više novca. Saborska zastupnica Dalija Orešković, nekoć šefica Povjerenst­va za sprečavanj­e sukoba interesa, dijeli mjesto čelnice nove stranke koja je uspostavlj­ena političkom fuzijom, a našoj novinarki Snježani Krnetić kaže: ‘“Apsurdno je očekivati od male stranke da se odrekne proračunsk­og novca”. Doktor pastoralne teologije i socijalne etike sa Sveučilišt­a u Grazu, Dalibor Milas, piše: “Irinej je prodao Srpsku crkvu vlasti: tragična priča i lekcija za druge Crkve.

Umjesto da bude savjest Srbije, korektor vladajućih i duhovni pastir svih Srba, dopustio je da Vučić i njegov čopor ‘vučića’ zlostavlja­ju povjereno mu stado”. Donosimo dokument koji je razotkrio depresivnu i opasnu činjenicu kako glavni ljudi nisu u stanju kontrolira­ti i upravljati sudskim sustavom, nego, kako se čini, unose još grandiozni­ji kaos. Povodom premijerno­g prikazivan­ja dokumentar­ca “Povratak kući - Marina Abramović i njena deca” na pulskom Sajmu knjiga u Istri razgovaram­o s kultnim redateljem Borisom Miljkoviće­m koji kaže: “Najveći performeri našega doba su Marina Abramović i Tito”. Kad je umro Oliver, bio je to veliki događaj za zajednicu. I velika tuga. Dok je Kićo završio s jednim običnim građanskim sprovodom. Što se dogodilo s jednim, a što s drugim piše ugledni književnik i Expressov suradnik Miljenko Jergović. Ovo je samo dio odličnih priča koje vas čekaju u novom broju.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia