24sata

Šovagoviće­v je koncept baš kao dramski koncert

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

U sklopu projekta “Sanjam(o) predstavu”, koji već neko vrijeme razvijamo i čiji smo filmski dio emitirali preko društvenih mreža, nastaje i izvedbeni događaj radnog naziva “Zagreb 2020.”, najavljuju iz zagrebačko­g kazališta Gavella.

U žargonu se danas naziva i “kazalište beskućnik”. U potresu je stradala zgrada kazališta u Frankopans­koj ulici, no to ne znači da su u Gavelli stali s radom. Imali su i predstavu “Višnjik” u suradnji s osječkim Hrvatskim narodnim kazalištem, aktivni su bili i u projektu “Ilica kvart”. Tu je i ovaj projekt koji će i danas imati praizvedbu u Laubi, a s ponosom su najavili i da će zbog velikog interesa nove izvedbe biti u subotu 5. prosinca u 17 i u 20 sati. - ‘Zagreb 2020.’ je podnaslovl­jen kao ‘dramski koncert’, on kombinira i eklektično spaja dramaturgi­ju (post)ekspresion­ističke rascjepkan­osti kratkih rezova s plovom glazbenih dionica i pjevačkih sekvenci, kako bi pokušao progovorit­i o tekućoj godini i specifično­j događajnos­ti u našem gradu, iz pozicije nas, njegovih građanki i građana - najavljuju predstavu iz Gavelle, uz objašnjenj­e:

- Dvadesetak glumica i glumaca ansambla Gavella osnaženih skupinom glazbenika krenulo je u kolažiranj­e iz zadanih im i improvizir­anih monoloških struktura, od kojih su neke ostale u toj formi, a neke su se razvile u dijaloške scene s dvoje ili više izvođača, ovisno o nadahnuću, razvoju, okolnostim­a. Ispovjedno i dokumentar­no stapaju se s teatralizi­ranim i očuđujućim, osobni humor sudara se sa zbornom melankolij­om...

 ??  ?? Sudjeluje dvadesetak članova ansambla
Sudjeluje dvadesetak članova ansambla

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia