24sata

OSMIJEH MALE IVE BUDI NADU

Djevojčica (8) Dugog Sela volontira od druge godine

- Piše: BOGDAN BLOTNEJ

Zvrk u šarenoj kariranoj haljinici. Jedva je Iva Katinić te 2014. bila viša od kartonskih kutija među kojima se vrzmala kad ju je majka Ivana dovela među svoje prijatelje i vrijedne volontere Crvenog križa u Osječkoj ulici u Dugom Selu.

Sa svojih godinu i pol bila je stabilna na nogicama i trčkarala među ljudima. Ti gorostasi pokraj nje trudili su se što prije sortirati pomoć za mještane Gunje, Račinovaca i ostalih poplavom pogođenih sela. Svatko joj je bio dadilja u tom trenu, no ona im je tad pokazala koliko malene ruke znače. Spremno je podigla paket kuhinjskih ubrusa i odnijela ga do auta.

Da to nije bilo slučajno, pokazala im je iznova pa uzela drugi i treći paket. Zbog tih malenih vrijednih ruku bilo je tad mnogih koji su se nasmijali, zarumenjel­i i osjećali ponosno. Natjeralo ih je to da rade puno više i jače te da budu sretni što je budućnost humanosti barem neko vrijeme sigurna.

- Bila si je sva važna toga dana - prisjetila se majka Ivana Katinić, volonterka Crvenog križa, koja ju je nakon posla povela među druge volontere. Njezin muž Kristijan je, nekoliko dana nakon toga, kao član dugoselsko­g interventn­og tima Crvenog križa otišao za Posavinu. Prema izvještaji­ma iz 2014., samo su u Dugom Selu u tjedan dana uspjeli složiti i poslati 6500 kilograma hrane, vode i higijene te 32.000 kilograma odjeće, obuće i manje opreme pomoći. Sve je došlo u prave ruke.

 ??  ?? VELIKIM STOPAMA
MAJKE I OCA
RAZIGRANA Iako shvaća ozbiljnost svog rada, Ivu ne zatrpavaju poslom. Nadaju se da će i dalje biti vesela, brzo učiti i širiti humanost
VELIKIM STOPAMA MAJKE I OCA RAZIGRANA Iako shvaća ozbiljnost svog rada, Ivu ne zatrpavaju poslom. Nadaju se da će i dalje biti vesela, brzo učiti i širiti humanost
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia