24sata

Messijevo ću pivo staviti u vitrinu...

ŽIVJELI Budweiser je poslao pivo svakom golmanu kojem je Messi zabio, a prvi gol u Ligi prvaka zabio je - Mariju Galinoviću

- Piše: HRVOJE TIRONI

Mario Galinović dobro je ‘upoznao’ Lea Messija 2005.

Ne, nitko mi se još nije javio iz Budweisera, niti imam ikakve informacij­e o tome, samo ono što sam pročitao u medijima. Vidio sam kako će svi golmani kojima je Messi u dresu Barcelone zabio gol dobiti pivo, ali ja ga još nisam dobio. Valjda me malo teže pronaći, priča nam Mario Galinović (44).

Bivši reprezenta­tivac Hrvatske danas je trener golmana u grčkom PAOK-u, ali i jedan od 160 golmana kojima je Messi zabio barem jedan gol (od 644 službena) u Barceloni. I svaki bi od tih golmana trebao biti nagrađen posebnim izdanjem Budweiser piva.

- Cijela ta priča s Budweisero­m marketinšk­i je sjajno odrađena, a volio bih i ja dobiti svoje pivo. Što ću s njim? Vjerojatno ga otvoriti i s guštom popiti, pa onda praznu bocu staviti u vitrine u kojima mi stoje i druge uspomene iz karijere - smije se Mario Galinović pa dodaje: - Dobro se sjećam te utakmice u kojoj mi je Messi zabio. Bio je to i njegov prvi gol u Ligi prvaka. Barcelona nas je pobijedila 5-0, a Messi je izašao sam pred mene i onako me laganim dodirom u svom stilu ‘bezobrazno’ prebacio. U daljnjoj karijeri tako je zabio valjda još ‘milijun golova’. Panathinai­kos je 2. studenog 2005. nastradao kod Barcelone, za Grke su igrali još Igor Bišćan i Anthony

Šerić, a

Katalonci su djelovali zastrašuju­će.

U napadu Ronaldinho, Eto’o i Messi, iza njih Xavi i Iniesta... Simpatično djeluje kad se Jan Oblak ili Gianluigi Buffon ponosno slikaju s pivom posvećenom Messijevim golovima. A neki su, poput Diega Alvesa (dobio 21 pivo) ili Ikera Casillasa (dobio ih 17), dobro napunili hladnjak. - Ma to je odličan marketinšk­i trik. Tko zna, da sam znao da će doći do ovoga, možda bih mu i ja na toj utakmici pustio koji gol više, pa da i ja dobijem dovoljno cuge za nekakav party - kaže Mario Galinović, jedini Hrvat kojem je Lionel Messi zabio gol u dresu Barcelone: - Haha, pa to je onda najbolja pohvala za hrvatske golmane.

 ??  ?? Messi je uz pomoć Budweisera svoje ‘žrtve’ počastio pivom
Messi je uz pomoć Budweisera svoje ‘žrtve’ počastio pivom
 ??  ?? I Gianluigi Buffon jedan je od golmana koji su dobili pivo
I Gianluigi Buffon jedan je od golmana koji su dobili pivo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia