24sata

‘Kroz pjesmu ‘Grade moj’ sam morao vrisnuti’

- Piše: DAVOR LUGARIĆ

Aleksandar Ljiljak na glazbenoj je sceni već dvadeset godina, osnivač je bendova i projekata Yammat i Headoneast, a pjesma “Grade moj” njegov je prvi solo uradak.

Ona je jedna od 22 odabrane pjesme ovogodišnj­eg 68. Zagrebačko­g festivala koji će prvi put biti održan na proljeće zbog epidemiolo­ške situacije u Hrvatskoj. “Grade moj” je svojevrsni osvrt na godinu iza nas koja je bila obilježena prirodnim katastrofa­ma, prije svega epidemijom korona virusa, potom i s razornim potresima koji su zahvatili Zagreb, Petrinju, Sisak te okolne gradove i mjesta. U teškoj situaciji našao se i Ljiljak, stoga je ova pjesma i njegova osobna priča. - Imao sam potrebu zavapiti, vrisnuti, isplakati se i doživjeti neku vrstu katarze kroz ovu pjesmu. Godina je započela i završila užasnim događajima koje ne možemo predvidjet­i, nego im se moramo prilagodit­i, a u sebi pobijediti strah i konačno odbaciti sav teret trivijalno­sti koji smo dosad vukli sa sobom - priznao je glazbenik pa nastavio:

- Iskreno vjerujem da iz teške godine koja je za nama izlazimo kao bolji, snažniji, solidarnij­i i odgovornij­i ljudi.

Pjesma je za sada dostupna na svim streaming platformam­a, a trenutačno se radi i na snimanju videospota koji će biti objavljen prije održavanja Zagrebačko­g festivala.

 ??  ?? Aleksandar Ljiljak krenuo je u solo vode
Aleksandar Ljiljak krenuo je u solo vode

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia