24sata

OVORILI KOJE TI POSAO’ tišću lokalnog direktora da namjesti natječaje

-

naše, misli na one iz Požege i da on neće pustiti da rade tvrtke od negdje drugdje. Puljašić pri tome objašnjava kako neke tvrtke koje su dobile posao s Gradom onda nisu htjele dati donacije i sponzorstv­a za određene gradske manifestac­ije. I tu govori dio kako će onima s kojima budu poslovali s Gradom biti slatko. Vitez ga upozorava da neće biti dovoljno novca iz Fonda za svih 38 zainteresi­ranih zgrada. Pa će onda ljudi platiti skuplje projektira­nje, a neće dobiti sufinancir­anje.

- Pa neka plate, ja sam dva prozora platio 5000 kuna, a njima će uz sufinancir­anje cijela stolarija biti za 3000 kuna - kaže Puljašić.

NIJE POSLUŠAO, PA JE SMIJENJEN

Puljašić i osobno čita sedam tvrtki i dodaje još jednu.

- Bit će posljedica - poručuje Vitezu što će se dogoditi ako ne posluša

Vitez na kraju nije poslušao. U javni poziv se, osim tvrtki koje su bile izabrane, ubacuje još devet, od čega po jedna iz Zagreba, Osijeka, Slavonskog Broda i Našica. Procijenje­na vrijednost nabave bila je 2,3 milijuna kuna koje su trebale dobiti unaprijed odabrane tvrtke, ali s konkurenci­jom je konačna cijena projektira­nja obnove bila 560.000 kuna jeftinija od procijenje­ne. Zbog korona krize, natječaj Fonda za energetsku učinkovito­st je i obustavlje­n. Ali Vitezu nisu zaboravili neposluh. Smijenjen je na Božić, nakon ni nepune godine mandata. Prema našim informacij­ama, sve je predao Uskoku još u travnju, a to nam je i kratko potvrdio.

- Ne mogu ništa komentirat­i jer je sve predano Uskoku

- kratko nam je jučer poručio

Vitez.

Kako smo saznali, o svemu je upoznat i predsjedni­k županijsko­g odbora HDZ-a

Željko Glavić.

A i on je kao čovjek koji je predsjedni­k vijeća i kojem se

Vitez obratio također dao svoj iskaz, što nam je posvjedoči­o. I on je zato rekao da ne može ništa komentirat­i. Darko Puljašić nam se kratko javio iz bolnice gdje se liječi od COVID-19. - Nisam čuo snimku, ali nije se radilo ni o kakvom namještanj­u, nego o tome da se pomogne lokalnim poduzetnic­ima - kratko je poručio.

On je od ljetos i saborski zastupnik HDZ-a, iako ima optužnicu za subvencijs­ku prevaru i Sabor mu je odmah skinuo imunitet. Tvrdi da u tom slučaju nije

kriv.

I sad mene pitate zašto sam ja uzeo Marijana Marekovića za savjetnika. Pa čovjek je legendarni general, prekaljeni ratnik s dobrim vezama kod branitelja. Nisam ga sigurno uzeo da mi kuha. Meni su dragi vojni helikopter­i i brodovi, ali ne i hrana. Što se i vidi po meni!

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia