24sata

Na suđenju za ubojstvo liječnice je svjedočila i bivša misica

UBOJSTVO U TROGIRU Fani Čapalija je 2018. pronašla tenisice Željka Tukića. Taj trag ključan je dokaz po kojem su ga optužili za ubojstvo bivše supruge

- Piše: MARIO MATANA

Ozbiljno je svoju građansku dužnost shvatila Fani Čapalija, Miss Hrvatske iz 1993. godine, koja je na svjetskom izboru proglašena najljepšom Europljank­om.

Ispred zgrade splitskog Županijsko­g suda pojavila se 15-ak minuta prije ročišta na kojem je iznijela svoja saznanja u ulozi svjedokinj­e na suđenju Željku Tukiću (67), optuženom za ubojstvo bivše supruge, liječnice Asje Tukić. Čapalija nije bila sretna zbog prisustva medija, odnosno povezivanj­a sa strašnim zločinom, u koji je “upala” potpuno slučajno. Policiji je, naime, samo javila ono što je prije dvije i pol godine pronašla na plaži na Čiovu, a u pitanju su bile tenisice marke Diesel i muške čarape.

ČAPALIJA PRONAŠLA TENISICE

- Nemam ništa protiv gospodina, nadam se da više neću morati dolaziti na sud - kratko je rekla Fani, dok nam je njen prijatelj pojasnio kako je bivšu misicu cijela “organizaci­ja” odlaska do Splita ovim povodom strašno uznemirila. Podsjetimo, strašni zločin bio je u ljeto 2018., kad je u apartmanu u središtu Trogira pronađeno tijelo nesretne žene.

Asja Tukić je u stan došla ujutro 6. kolovoza kako bi ga pripremila za dolazak novih gostiju. Prema optužnici, Željko Tukić je došao u stan između 10.35 i 10.50 sati znajući da je bivša supruga sama u apartmanu te joj je zadao više ubodnih rana, jednu s leđa i tri u grudni koš, i to jakog i vrlo jakog intenzitet­a.

Željko Tukić stanovao je u kući bivše supruge na Čiovu te joj je povremeno pomagao s gostima, no nekoliko mjeseci prije ubojstva se Asja Tukić žalila svjedocima kako bivši suprug traži više novca i da će se morati iseliti iz njezine kuće. Kako smatraju u tužiteljst­vu, upravo je to bio motiv za likvidacij­u nesretne žene. Prema optužnici, sve je bilo isplaniran­o. U Trogiru se nalazio u jutarnjim satima, a prema snimkama različitih nadzornih kamera i izjavama svjedoka, došao je u apartman od kojeg je imao ključ (nisu pronađeni tragovi provale). Ubio je Asju te se potom biciklom odvezao natrag na Čiovo...

OTKRIO GA OTISAK TENISICE

Kad ga je njihova kći oko 11.30 sati nazvala da se majka ne javlja na mobitel, nije odmah otišao provjeriti što se događa, nego je čekao dolazak turista oko 13.30 sati kako bi imao svjedoke pri ulasku u stan. A u lokvi krvi pronađen je otisak koji u potpunosti odgovara tenisicama koje je pronašla Fani Čapalija dan kasnije! Uhićen je dan nakon sprovoda ubijene žene, za koju je u dnevnim novinama objavio “Adio voljena Asja, hvala ti za sve lijepo provedeno s tobom. Tvoj Željko Tukić”.

 ??  ?? Tukić se pojavio i na Asjinu sprovodu. Uhićen je dan kasnije zbog sumnji da je počinio ubojstvo
Tukić se pojavio i na Asjinu sprovodu. Uhićen je dan kasnije zbog sumnji da je počinio ubojstvo
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia