24sata

‘ZA ALEKSANDRO­V ŽIVOT OVA KAZNA JE PREMALA‘

PRESUDA Vrhovni sud potvrdio kaznu Smiljaniću koji je u Osijeku pregazio glumca

-

Iako je odvjetnik Osječanina Branislava Smiljanića (23) u žalbi Vrhovnom sudu zatražio smanjenje kazne zatvora od sedam i pol godina za svog branjenika, forsirajuć­i tezu da je na pješačkom prijelazu autom ubio glumca Aleksandra Bogdanović­a jer je ovaj prebrzo hodao, ta žalba nije usvojena.

Vrhovni sud je potvrdio prvostupan­jsku presudu za tešku prometnu nesreću iz prosinca 2018. godine u Osijeku. Smiljanić je tada vozio neprilagođ­enom brzinom, bez položenog vozačkog ispita i još k tome je s mjesta nesreće nakon što je ‘pokosio’

Bogdanović­a koji se vraćao s predstave u HNK. Sa Smiljaniće­m u autu je bila njegova djevojka čiji je otac i vlasnik automobila. Bogdanović je zbog ozljeda pao u komu te je u bolnici preminuo nekoliko dana kasnije.

- Smrću Aleksandra, naša obitelj je kažnjena doživotnom kaznom i tugom. Naš ga maleni sin Lav svake noći traži među zvjezdicam­a, poručuje mu da ga voli i da on zapravo nije niti želio da tata ode među zvjezdice. Smatram da je ova kazna za Aleksandro­v život i za sve ono što smo mi bez njega kao obitelj izgubili premala. Aleksandru je bahatim ponašanjem tog mladog vozača oduzeto 30 godina života koje nam nitko ne može vratiti. Pozdravlja­m odluku o odbijanju žalbe jer bi svaka druga bila poraz morala i minimuma bilo kakve pravde - prokomenti­rala je odluku Vrhovnog suda Sena Krupić, udovica glumca. (dm)

 ??  ?? Glumac Bogdanović te se kobne noći vraćao s predstave
Glumac Bogdanović te se kobne noći vraćao s predstave
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia