24sata

‘Preko e-maila uspio HRVAT U DRESU SAD-A sam se izboriti za SP’

ROĐACI Poziv u hrvatsku reprezenta­ciju nikad nisam dobio, a Ilija Brozović i Ivan Čupić su mi rođaci, kaže Domagoj Sršen (28)

- Piše: ZDRAVKO BARIŠIĆ

Popularnos­t rukometa u SAD-u otprilike je jednaka onoj kriketa u Hrvatskoj. Možda i manja. No Svjetska rukometna federacija odlučila je Amerikanci­ma, kao onda čelni ljudi Wimbledona Ivanišević­u, udijeliti pozivnicu. I eto ih među najboljim reprezenta­cijama svijeta u Egiptu. A među njima je i Hrvat Domagoj Sršen.

- Za sve je ‘kriv’ otac, koji je sa 16 otišao u SAD. U New Yorku je imao brata. Obitelj ovdje nije bila dobrostoje­ća i otac je vidio odlazak u New York kao jedinu mogućnost da preživi priča Domagoj.

Tata je u Americi završio školu, fakultet, a Domagoj se s pet godina vratio u Hrvatsku. Naglasak otkriva i mjesto.

- Da, odrastao sam u Metkoviću. Ima nas petero braće i sestara, ja sam srednji. Od desete godine trenirao sam nogomet, ali kako sam već s 15 godina imao dva metra, odlučio sam prijeći na rukomet, a košarku nisam baš volio - kaže Sršen. Inače, SAD-u je ovo sedmi nastup na SP-u, no i dalje je ondje taj sport enigma. - Prije je bilo nemoguće naći dva Amerikanca u New Yorku koji bi znali što je rukomet. A taj Cutler govori gluposti, ne bi pobijedio niti jednu utakmicu, a kamoli osvojio medalju - kaže Sršen, koji je igrao i za hrvatsku reprezenta­ciju.

- U mlađim kategorija­ma. Ali za seniorsku nikad nisam dobio poziv. Ilija Brozović i Ivan Čupić su mi rođaci, naše majke su tri sestre.

Čujem se često s Brozovićem jer smo i igrali zajedno, s njim sam baš povezan. Svaki dan se skoro čujemo, volio bih igrati protiv njega, ali nama je teška skupina, pa ćemo vidjeti što će biti. Uh, stvarno bih volio zaigrati protiv moje Hrvatske. A kako sam zaigrao za SAD? Poslao sam mail za Panameričk­e igre 2011., ostavio sam podatke i nazvali su me iz saveza. U momčadi im se pojavila korona, pa se još ne zna koji će igrači zaigrati u Egiptu za SAD.

 ??  ?? Poslije Metkovića Domagoj
Sršen igrao je za Zagreb
Poslije Metkovića Domagoj Sršen igrao je za Zagreb
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia