24sata

Klubovi zabranili, ali oni ipak igraju!

SVE ZA HRVATSKU Marin Šego i Igor Karačić igrat će na SP-u za Hrvatsku iako su njihovi klubovi bili protiv. Razlog su ozljede

- Piše: DUBRAVKO MILIČIĆ

U listopadu 1990. Aljoša Asanović bio je ponajbolji igrač Metza. Hrvatska je igrala jednu od onih povijesnih utakmica na Maksimiru, prvih od samostalno­sti. Iako je predsjedni­k bio protiv, Aljoša je doletio. S jednim uvjetom. Da u 58. minuti napusti igru i privatnim avionom odleti nazad u Metz, kako bi bio spreman za prvenstvo. - Tad je privatni avion bio luksuz, nije to kao danas da svaka ‘šuša’ ima avion. Da, morao sam se vratiti - rekao je Aljoša Asanović, prvi poznati “bjegunac”.

E, kako je Aljoša Asanović dobio uvjet da igru napusti u 58. minuti, tako su Šego i Karačić dogovorili s čelnicima kluba da će preskočiti prvi krug. Ruku na srce, protiv Angole, Japana i Katara Hrvatska bi morala i bez pomoći ove dvojice sjajnih reprezenta­tivaca.

- Dogovorio sam se s klubom da, po mogućnosti, preskočim prvi krug, i vjerojatno ću ga preskočiti, jer su me pod tim uvjetom i pustili. Uostalom, tu su Mate i Pešić, koji su odlični golmani i koji će te utakmice odraditi na vrhunskoj razini. Uostalom, mislim da ću nakon Japana već biti zdrav i potpuno spreman za sve napore - rekao je Šego.

Ivan Karačić imao je problema s upalom prepone, koja ga muči još od prosinca. Kako bi igrao za reprezenta­ciju na Svjetskom prvenstvu, Igor nije htio na operaciju, nego je vježbama pokušao osposobiti organizam za najveće napore. Ozljeda je bila toliko ozbiljna da ga je čak i Lino u jednom trenutku prekrižio.

- Igor Karačić ide s nama, on radi pod posebnim programom i mislim da će on na kraju, kad bude trebalo, dati sve od sebe - rekao je Lino. Ide, točnije, otišao je. No bilo je mnogo problema na relaciji Kielce - Karačić - Hrvatska. Kao ponajbolji svjetski vanjski, Kielce nije htjelo riskirati i poslati nezaliječe­nog igrača

na Svjetsko prvenstvo, gdje ga svaka dva dana očekuju teške i iscrpljuju­će utakmice. No poznavajuć­i Karačića i njegovo domoljublj­e, takav scenarij bio je upitan jedino ako ne bi mogao stajati na nozi.

- Dobro je, prošao sam testove. Ma bitno je da sam tu s reprezenta­cijom, s dečkima, bit će to ok - rekao je uvijek optimistič­nim i zaraznim osmijehom.

S njima dvojicom Hrvatska može daleko. Ili visoko, kako god hoćete. Uostalom, zna Duvnjak, a on kaže...

- Spremni smo na najveće stvari, imamo stvarno odličnu momčad...

DUVNJAK: MI IGRAMO ZA

VAS, VI BUDITE UZ NAS

Naravno, kapetan je kao svake godine za hrvatske

navijače preko društvenih mreža poslao poruku zajedništv­a. - Mi igramo

za vas, a vi budite uz nas - poručio je kapetan reprezenta­cije, kojemu je ovo 18. veliko natjecanje

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia