24sata

Puljašića stisli, podnio ostavku

‘NISMO MOGLI ZNATI ŠTO SE DOGAĐA BEZ OBZIRA NA ISTANČANE RADARE’

- Piše: IVAN PANDŽIĆ, NIKOL ZAGORAC

SLATKA VLAST govora u kojima Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon pokušavaju uvjeriti direktora požeškog Komunalca Josipa Viteza da treba točno osam tvrtki dobiti poslove teške 2,3 milijuna kuna. On je odbio, pozvao je 17 tvrtki, a za nagradu je smijenjen prije Božića.

ISTANČANI RADARI?!

Puljašićev­a ostavka je riješila problema HDZ koji u Saboru ima tanku većinu od 76 ruku. Ovako je ona trajna, a Puljašića će zamijeniti drugi zastupnik još tri i pol godine. Premijer Andrej Plenković i šef HDZ-a se opravdao da nije znao za Puljašićev­e rabote. Plenković kaže da je ostavku Puljašić podnio nakon što se on osobno upoznao s “novim elementima o kojima ranije nisu imali saznanja”. - Mi nismo mogli znati za te događaje, bez obzira na istančane radare. Podržavamo sve nadležne institucij­e da to sve rasvijetle. Onaj tko je odgovoran, neka odgovara - rekao je premijer. Na pitanje zašto ga je uopće stavio na listu

Plenković o najnovijoj aferi Puljašića u Požegi kada je već imao optužnicu, Plenković kaže da je to zato što je Željko Glavić odustao u zadnji tren i da su trebali imati nekoga iz Požege.

- Ne možemo svaki put pogoditi, možemo i grešku priznati ako treba, to je veliki iskorak - poručio je premijer.

Ono što smo saznali, prilično je sigurno da će požeški odbor HDZ-a vjerojatno biti raspušten. Njega vodi upravo Puljašić, a zamjenik mu je Mario Pilon koji je također u ovoj aferi, a on je i zamjenik Puljašića kao gradonačel­nika. O isključenj­u iz stranke i raspuštanj­u će se odlučivati sljedeći tjedan. Puljašić je u vodi borbu s Covidom 19 i u županijsko­m HDZ-u koje vodi Željko Glavić su ocijenili da ne bi bilo ni ljudski ni pošteno odlučivati o njemu bez njega.

NA METI USKOK-A

Ono što je ipak potpuno izvjesno je Puljašić neće dobiti podršku stranke za kandidatur­u na izborima za gradonačel­nika Požege. Izbori su u svibnju, pa će odraditi mandat do kraja, a u međuvremen­u će se tražiti novi čovjek. Puljašić ima već jednu optužnicu, a pitanje je i kako će se rasplesti ova nova afera jer USKOK provodi izvide i skuplja dokumentac­iju o njoj još od travnja prošle godine. Ali Puljašićev­a politička karijera u kojoj je sebe nazivao i gazdom je očito zapečaćena.

‘POŽEŠKI GRADSKI ODBOR HDZ-A NA ČELU S PULJAŠIĆEM ĆE BITI SKORO SIGURNO RASPUŠTEN‘

Županijski HDZ ipak čeka da se Puljašić oporavi od Covida 19

 ??  ?? Puljašić je rekao da će onim tvrtkama uz njega - biti slatko
Puljašić je rekao da će onim tvrtkama uz njega - biti slatko
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia