24sata

ČETIRI DANA OBITELJI NISU REKLI DA JE UMRO

“BILO JE PROPUSTA DJELATNIKA” Radi se o previdu dežurne liječnice, kaže ravnatelj dubrovačke bolnice Marijo Bekić koji se ispričao obitelji

-

Obitelj iz Dubrovnika četiri dana nije znala da je preminuo član njihove obitelji jer su im iz tamošnje bolnice – zaboravili javiti.

Cijelu priču u javnost je iznijela snaha preminulog rekavši kako je njezin svekar primljen u bolnicu 2. siječnja. Imao je moždani udar. - Zbog situacije s koronom posjete nisu dopuštene, znate kako je… Moja svekrva je više puta zvala bolnicu, ali joj je rečeno da će je, ako bude što novoga, netko nazvati. Čula se s doktorom 11. siječnja. Kad je nazvala tri dana kasnije i pitala za suprugovo stanje liječnik joj je rekao: ‘Kako, vi ne znate?’. Ona je pitala: ‘A što ne znam?’ Rekao joj je da joj je suprug umro 11. siječnja – kazala je snaha pokojnika za Dnevnik. hr. Dodala je kako im je rečeno da dođu po stvari preminulog što su i učinili dan kasnije, no glavna sestra rekla im je da je stvari bacila. Tvrdi da je na otpusnom pismu 15. siječanj. “Nema nikakve ljudskosti. Ovo ne radim ni iz jednog drugog razloga nego zbog jednostavn­og ljudskog dostojanst­va. Ovo nije fer, nije ljudski i nije normalno. Svekrov liječnik dr. Čerimagić je nakon tog poziva svekrve nazvao natrag i rekao kao da oprostimo, te da je liječnica koja je taj dan bila dežurna imala puno posla”, ispričala je žena za Dnevnik.hr. Ravnatelj bolnice Marijo Bekić rekao je da je zbog ovog slučaja osnovano Povjerenst­vo za unutarnji nadzor koje je utvrdilo “da su djelatnici bolnice učinili propuste jer nisu obavijesti­li obitelj pokojnog pacijenta o njegovoj smrti te što je tijekom uobičajeni­h radnji oko pokojnika, bez dozvole obitelji bačen dio osobnih stvari preminulog­a”. Bolnica će poduzeti mjere sukladno internim aktima, te će o svemu izvijestit­i Ministarst­vo zdravstva i nadležne komore. “Ono što već sada mogu reći jest da se radi o previdu dežurne liječnice” kazao je ravnatelj Bekić koji se ispričao obitelji. Obitelji se ispričao i ministar zdravstva Vili Beroš. “Izrazio sam im sućut. Takve stvari se ne smiju događati rekao je Beroš za Dnevnik.hr. (tj)

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia