24sata

KASANDRA BUNTOVNICA ZAUVIJEK...

Kao tinejdžeri­ca imala je rock bend. Sobu je obojila u crno. Na posao je išla odjevena kao rock zvijezda

- Piše: IVANA PRGOMET

Da se rodila u Italiji bila bi svjetski poznata, zvijezda poput Grace Jones. Uvijek je bila ekstravaga­ntna. Na posao je išla, radila je u nekoj firmi, odjevena kao rock zvijezda, priča nam glazbenik Mladen Burnać.

I sam je krajem osamdeseti­h bio punker sa svojim bendom “Brze banane”. Šminkao se za nastupe i nosio fudbalerku. Kasandra je “furala” izblajhani minival i jaki make up. Bila je prava rockerica. Imala je svoj bend Kasandra, s kojim je krajem osamdeseti­h nastupala u zagrebačko­m klubu Maks u kojem su svirale mlade neafirmira­ne grupe. U Maksu je i nastala fotografij­a tad 16-godišnje Kasandre i njenog prijatelja Burnaća.

BEND NA TRAGU TALKING HEADSA

- Ta fotka je iz ‘88. ili ‘89. Znam po hlačama koje mi je poslije netko ukrao nakon nastupa. Maks je bio neka druga varijanta Kulušića. Sjećam se da smo u to vrijeme imali probe kod Kasandre doma, u njenom dnevnom boravku koji je obojila u crno, a zidove je ukrasila bijelim otiscima dlanova. Tad se već vidjelo da je Kasandra veoma posebna. Originalna i atraktivna. Bila je avangardna pjevačica - priča nam Burnać.

Sretali su se tako na svirkama po zagrebački­m klubovima, a Kasandrin bend, kaže Burnać, imao je odličnog gitaristu, Marka, koji je svirao poput Edgea iz U2, iako, stavlja, više su zvučali kao Talking Heads.

PRIVATNO JE VELIKA DOBRICA

- Kasandra je bila wow, posebna. S obzirom na to da je već tad bila avangardna, ne čudim se da je kasnije devedeseti­h postala dance zvijezda. Iako ona mi je bila prava rock pjevačica. Tako se i ponašala. U isto vrijeme kad je imala bend radila je u nekoj firmi. Sjećam se da je moj brat, koji joj je pomagao u karijeri, čekao iza posla, svi izlaze s posla “normalno” odjeveni, a ona je iz firme izašla odjevena kao kakva rock zvijezda. Kao da je upravo sišla s Wembleyja. Uvijek je bila ekscentrič­na. Ja sam bio njezin velik obožavatel­j. Privatno je velika dobrica, draga i topla osoba. Zavoliš ju iz čista mira. Oduvijek je bila posebna.

To su bila neka kul vremena, a onda je rat sve promijenio - govori nam Burnać.

Kasandra je potom krenula u solo vode i postala dance pjevačica. - Sjajna je pjevačica, ima duboki glas, da ne kažem kakva je pojava od žene bila. Dance je bila glazba koja je bila hit, sve se preselilo u disko klubove, normalno da je glazba s kojom se baviš nešto što se sluša u diskačima kaže nam Burnać.

SUPER SHOW

 ??  ?? GDJE SU NESTALI DANCERI?
Tad 16-godišnja Kasandra i prijatelj panker Mladen Burnać
GDJE SU NESTALI DANCERI? Tad 16-godišnja Kasandra i prijatelj panker Mladen Burnać
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia