24sata

ŠOK U EGIPTU: CINDRIĆ ZBOG OZ LJEDE IDE KUĆI

I TREĆI PUT... Červar neizravno proziva igrače za kiks s Japanom, a ostao je bez jednog od glavnih aduta. Umjesto Luke upada Kević

- Pišu: DAVOR KOVAČEVIĆ, ANTE BUŠKULIĆ

Luka Cindrić obnovio je tijekom tog susreta ozljedu prepona i mora se oprostiti od Svjetskog prvenstva, objavio je sinoć HRS.

Nažalost, to je već treće veliko natjecanje na kojemu Cindrić ima problema s ozljedama. Premda je medicinska ekipa u Aleksandri­ji učinila sve što je mogla, pomoći nije bilo. Hrvatska se, kao i sve ostale reprezenta­cije, nalazi u tzv. balonu i detaljnu dijagnosti­ku ovdje nije moguće napraviti, te se Cindrić vraća u Barcelonu nastaviti liječenje. Umjesto njega izbornik Lino Červar prijavio je Janka Kevića (34).

- Ma, 2003. nismo bili toliki favoriti protiv Argentine kao što smo bili sad protiv Japana. Ali OK, ima sličnosti... rekao je Pero Metličić (44). Jer samo jednom na 13 svjetskih prvenstava Hrvatska nije pobijedila u prvoj utakmici. Ta jedna je bila Argentina 2003. Uslijedio je pohod do zlata.

- Mi smo tada u Portugalu na početku izgledali i gore od ovoga - prisjetio se Mirza Džomba (43) i nastavio:

- Još smo gubili i na poluvremen­u od Saudijske Arabije, nismo se mogli sastaviti. Ali onda kada je krenulo, nikad nije ni stalo.

Mirza još ne vidi dramu.

- Izgledali smo poluizgubl­jeno, sporo, nepripreml­jeno, nervozno i ne bi bilo nezaslužen­o da je Japan pobijedio. Međutim, došli smo na turnir s vrhunskom atmosferom, dugo nisam vidio takve izravne najave čak i o zlatu. Optimist sam.

Zašto nismo napravili prekršaj cijelu utakmicu? Nisu Japanci baš tako boltovski brzi da ih se ne može uhvatiti. - Izrazito su brzi, dobri i kvalitetni finteri. Imaju drugačije kretnje, koje nam ne pašu. No nije u Japanu bio problem, nego u nama. Martinović je odlično krenuo pa ostao na klupi jer je Čupić bio vanjski.

- Očito je izbornik htio da imamo bolji protok lopte, sve do zicera. Igrala su nam dva krila istovremen­o, a dva beka bila na klupi. To je čudno. Kao i da smo s četiri pivota, a samo dva srednja vanjska. Cindrić se hvatao za nogu, Dule se polomio, igrao cijelo vrijeme obranu i napad. Potrošili smo se energetski i emotivno.

A Lino Červar i dan nakon kiksa kao da je svu krivicu svalio na igrače. - Nemam se što smiriti. Oni su nas smirili i nadigrali, imali smo loš pristup utakmici iako smo upozorili igrače. Nismo se dobro postavili, posebno u obrani, i došla je nesigurnos­t.

Znači, misliš da nešto možeš bez da se oznojiš. Puni smo hendikepa, ali moramo se bolje pripremiti.

 ??  ?? ODŠEPAO VAN
Luka Cindrić držao se pred kraj utakmice za mišić
ODŠEPAO VAN Luka Cindrić držao se pred kraj utakmice za mišić
 ??  ??
 ??  ?? BEZ RJEŠENJA
Lino Červar nije uspio pronaći formulu za Japance
BEZ RJEŠENJA Lino Červar nije uspio pronaći formulu za Japance

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia